Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Octoplus blijft op schema

Octoplus blijft op schema
9 nov 2009 om 07:48

Vanochtend voorbeurs is Octoplus met een trading update gekomen. De onderneming heeft een positief operationeel resultaat (EBIT) in het derde kwartaal behaald als gevolg van een goede kwartaalomzet en met succes doorgevoerde kostenbesparingen. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 bleek in overeenstemming met de afgegeven verwachtingen voor het volledige jaar van 19 miljoen euro Operationeel. De herstructurering van de organisatie verloopt daarbij volgens plan.

 

Gebeurtenissen

Octopus heeft twee substantiële service contracten getekend in augustus en september, waaronder een contract met een Europees middelgroot farmaceutisch bedrijf. Daarnaast is er een Uitbreiding van een evaluatiecontract voor langerwerkende formulering met
een bestaande klant getekend in september.

Daarnaast  is er een Fase IIb klinisch onderzoek met Locteron® gaande: in afwachting van resultaten op hoofdlijnen van licentiepartner Biolex. De biofarmaceut bemerkt sowieso een toenemden internationale interesse voor OctoPlus’ technologie voor langerwerkende medicijnen. Er is sprake van een groeiend aantal evaluatiecontracten met zowel kleine als grote (bio)farmaceutische bedrijven.

 

Toelichting Simon Sturge, CEO van OctoPlus

“Het is erg goed nieuws dat we in het derde kwartaal van 2009 een operationele winst hebben behaald. Tegelijkertijd herhaal ik dat we niet verwachten een
positieve kasstroom te zullen realiseren in de tweede helft van het jaar. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 is in lijn met onze verwachtingen en we zijn verheugd met de nieuwe klanten die in het derde kwartaal hebben besloten met ons te werken. De herstructurering van onze organisatie positioneert de Onderneming voor een veelbelovende toekomst.”

 

Verwachtingen

OctoPlus herhaalt de omzetverwachting voor 2009 van ongeveer 19 miljoen euro.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.