Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Terughoudendheid onder beleggers op Amsterdamse beurs

Terughoudendheid onder beleggers op Amsterdamse beurs
30 okt 2009 om 10:46

Na een licht hogere opening zakte de AEX al snel iets onder de slotstand van gisteren. De koers schommelt vanochtend rond de slotkoers van gisteren, om half elf noteert de hoofdindex 0,2 procent lager op 309 punten.

Stijgers

Wessanen voert de lijst met stijgers aan. Een Franse vermogensbeheerder meldde vanochtend een belang van 5,19 procent in de voedingsmiddelenfabrikant. Dit is opmerkelijk, omdat Wessanen slechte kwartaalcijfers heeft gemeld en het bedrijf met verschillende interne problemen te kampen heeft. Er loopt onder andere een onderzoek naar fraude bij een Amerikaanse dochter van Wessanen. Beleggers konden de Franse deelname in het bedrijf waarderen, waardoor het aandeel om half elf bijna 7 procent hoger noteert.

Binckbank publiceerde vanochtend een recordwinst van 21,5 miljoen euro over het derde kwartaal. De bank zag zijn aantal rekeninghouders opnieuw toenemen en beheert inmiddels een geadministreerd vermogen van meer dan 10 miljard euro. Analist Maurits Heldring van Fortis bank Nederland benadrukte dat Binck meer inkomsten per klant genereert. KBC Securities verhoogde na bekendmaking van de cijfers zijn koersdoel voor Binckbank van 13 naar 15 euro. Rond half elf noteert het aandeel 3,3 procent hoger.

Dalers

De lijst met dalers wordt aangevoerd door drie vastgoedfondsen. Zowel Eurocommercial Properties, Vastned Offices/Industrial en Nieuwe Steen staan in de min. Nieuwe Steen kwam vanochtend met cijfers. De winst steeg sterker dan verwacht, maar het vastgoedfonds boekte een lager dan verwacht indirect resultaat. Analist Ruud van Maanen van SNS Securities noemde de cijfers stabiel, maar verlaagde zijn koersdoel naar een direct resultaat van 1,32 tot 1,35 euro. Zelf stelde het bedrijf zijn verwachtingen voor dit jaar licht naar beneden bij. Het aandeel Nieuwe Steen staat op een verlies van 2 procent.  

De koers van TomTom daalde afgelopen week fors na het nieuws dat Google met gratis navigatiesoftware gaat komen. Het aandeel verloor woensdag meer dan 20 procent. Analist Martijn den Drijver van SNS Securities stelde dat de gratis navigatiesoftware van Google niet een directe bedreiging voor TomTom is. Mogelijk is TomTom, inmiddels ook eigenaar van TeleAtlas, wel een interessante overnameprooi voor de internetreus. De huidige marktwaarde van TomTom vormt voor Google vermoedelijk geen probleem. TomTom noteert even na half elf 1 procent lager.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.