Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lichte correctie op Wall Street bij opening

Lichte correctie op Wall Street bij opening
30 okt 2009 om 13:30

Wall Street zal vanmiddag lager van start gaan, zo blijkt uit de futures. Gisteren wonnen de beurzen in New York, nadat bekend werd gemaakt dat Amerika officieel uit recessie is. Het BBP kwam in het afgelopen kwartaal uit op een groei van 3,5 procent. Een correctie bij opening is volgens analisten dan ook te verwachten. Op de beursagenda staan voor vandaag enkele belangrijke macrocijfers. Zo worden het gezinsinkomen, de inkoopmanagersindex en het consumentenvertrouwen gepubliceerd en deze zullen in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor het verloop op de beurs.

 

Naast de macrocijfers staan er ook enkele bedrijfscijfers op de agenda. Chevron komt met cijfers over het derde kwartaal nadat Exxon Mobil dit gisteren al deed. De Europese concurrenten BP en Shell hebben hun cijfers eveneens al gepubliceerd. Ook cosmeticagigant Estee Lauder zal zijn aandeelhouders op de hoogste stellen van de prestaties over het derde kwartaal.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index won meer dan 2 procent op een stand van 9.963 punten. De S&P won 2,25 procent op 1.066 punten, de sterkste stijging intraday in drie maanden. en de Nasdaq won 1,84 procent op 2.098 punten. Met nog een handelsdag voor de boeg lijkt Wall Street de maand met winst te gaan afsluiten. Op dit moment noteert de S&P een winst van 0,9 procent

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.