Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese joint-venture DSM opgeschort

Chinese joint-venture DSM opgeschort
30 okt 2009 om 09:27

De contracten voor de nutrition en anti-infectives joint-venture van het Nederlandse DSM met het Chinese bedrijf North China Pharmaceutical Group (NCPC) is opgeschort. De samenwerking met NCPC werd in 2004 aangekondigd. Eerder dit jaar tekenden beide partijen de contracten voor de joint-venture. Doordat de eigendomsverhoudingen binnen NCPC zijn veranderd heeft de uitvoering van de contracten echter vertraging opgelopen. NCPC heeft geen indicatie gegeven wanneer de uitvoering zou kunnen gaan plaatsvinden. Hoewel beide partijen nog steeds geïnteresseerd zijn in een samenwerking kijkt DSM ook naar mogelijke andere partners.

DSM is op zoek naar nieuwe partners in China, omdat het zijn activiteiten in het land wil uitbreiden. In 2008 was de Chinese markt goed voor 8 procent van de omzet van DSM.  “De economische vooruitgang en een sterke binnenlandse vraag, aangedreven door een snel stijgend inkomensniveau en een sterkere focus op innovatie, zorgen ervoor dat de Chinese economie in de komende decennia verder kan groeien. DSM is in China goed gepositioneerd en blijft op zoek naar mogelijkheden om deze positie te verberen,” aldus vice-voorzitter Jan Zuidam van DSM.

De doelstelling van DSM is om in 2010 een omzet van 1,5 miljard dollar te behalen in China. De contracten met NCPC zouden op termijn goed zijn voor een omzet van 200 miljoen dollar.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.