Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beurs opent vanochtend hoger dankzij Amerika

Beurs opent vanochtend hoger dankzij Amerika
30 okt 2009 om 08:29

De beurs van Amsterdam zal vanochtend hoger van start gaan. Het nieuws gisteren dat Amerika officieel uit recessie is, zorgt voor enthousiasme wereldwijd. Niet alleen in Amerika sloten de beurzen donderdagavond hoger, vanochtend staan de indices in Azie eveneens op winst. Mogelijk betekent dit dan ook het einde van de correctie van de laatste dagen.

 

Zwaarste recessie VS ten einde

De economie van de VS is in het derde kwartaal harder gegroeid dan werd verwacht. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. De groei van het BBP kwam afgelopen kwartaal uit op 3,5 procent. Economen waren uitgegaan van een groei van 3,2 procent. Met de groei in het derde kwartaal is er een onofficieel einde gekomen aan de recessie. Het is voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2008 dat de economie van de VS weer groeit.

 

Binck boekt recordwinst

In het derde kwartaal van 2009 boekte BinckBank een gecorrigeerde nettowinst van 21,5 miljoen euro (niet gecorrigeerdL 13,7 miljoen euro), 27 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel betekent dit een winst van 0,29 euro. Het aantal rekeninghouders nam toe met 16.684 stuks tot een totaal van 367.575, wat neerkomt op een geadministreerd vermogen van meer dan 10 miljard euro. Desondanks daalde het aantal transacties licht.

 

Flinke winststijging Beter Bed

Beter Bed heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 5,8 miljoen euro behaald. Dit is een toename van 34 procent. De omzet nam in de genoemde periode toe met 2,2 procent. Met de winstcijfers wist Beter Bed de verwachtingen van analisten te overstijgen. De onderneming zal een interim-dividend uitkeren van 0,35 euro per aandeel.

 

Duitse detailhandelsverkopen gedaald

In Duitsland zijn de detailhandelsverkopen in september met een half procent afgenomen op maandbasis. Op jaarbasis was er sprake van een daling van bijna vier procent. De verwachtingen van analisten op maandbasis waren in plaats van een daling juist dat er sprake zou zijn van een lichte stijging.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index won meer dan 2 procent op een stand van 9.963 punten. De S&P won 2,25 procent op 1.066 punten, de sterkste stijging intraday in drie maanden. en de Nasdaq won 1,84 procent op 2.098 punten. Met nog een handelsdag voor de boeg lijkt Wall Street de maand met winst te gaan afsluiten. Op dit moment noteert de S&P een winst van 0,9 procent.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.