Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TNT moet onvrede onder personeel wegnemen

TNT moet onvrede onder personeel wegnemen
29 okt 2009 om 09:27

TNT moet op korte termijn actie ondernemen om de ontevredenheid van het personeel weg te nemen. Dit schrijven de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en BVPP in een brief aan de postbezorger. Volgens de bonden is het aantal klachten onder het personeel inmiddels ‘enorm groot en verspreid over het hele land.’

TNT zou een deel van de gewerkte uren niet uitbetalen, willekeurig omgaan met ziekmeldingen en het personeel zou ‘systematisch op een intimiderende of onheuse wijze behandeld worden door leidinggevenden’. 

De bonden eisen dat TNT binnen twee weken een signaal naar medewerkers en leidinggevenden zet dat de problemen worden opgelost. Op 1 december moeten hiervan de resultaten zichtbaar zijn. Gebeurt dit niet, dan zullen de bonden ‘de gewenste situatie afdwingen’, zo blijkt uit de brief.

TNT ligt al enkele maanden overhoop met de vakbonden over een nieuwe CAO. Een halfjaar geleden stemden de vakbonden een principe-akkoord over de CAO weg wegens onvrede onder het personeel. 

Eerder deze week kondigden de bonden al aan een brief te sturen naar het postbedrijf. TNT zei in een reactie hierop zich niet te herkennen in de klachten. ‘Bij klachten zijn er genoeg wegen om die aan het bedrijf kenbaar te maken. De bonden leggen nu de nadruk op wrijvingen op de werkvloer, terwijl de hoofdzaak de CAO is,’ aldus een woordvoerder van TNT. Hij stelde dat TNT de brief desondanks serieus zal behandelen.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.