Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Financials aan kop waar TomTom verliest

Financials aan kop waar TomTom verliest
29 okt 2009 om 10:30
TomTom blijft trend naar beneden volgen De financials gaan vanochtend aan kop. ING wint ruim 6 procent nadat het fonds deze week flink moest inleveren na de aankondiging dat het zijn bank- en verzekeringstak zal scheiden. SNS Reaal wint 4,5 procent en Aegon , dat aankondigde een derde van zijn ontvangen staatssteun terug te betalen, wint 3,5 procent. Ook uitzender USG People , dat gisteren met cijfers kwam, herstelt zich goed. Het fonds wint 3,6 procent. UBS en SNS Securities verhoogden hun advies voor het fonds. UBS constateert dat de marges bij USG structureel hoger liggen dan bij concurrenten Randstad en Adecco. Ook midkapper AMG doet het goed, het fonds wint meer dan 4 procent.

 

Cijfers Randstad en Shell niet goed ontvangen

Bij de dalers zien we Randstad en Shell , beide onderneming kwamen vanochtend met cijfers. De uitzender maakte een kwart minder winst en ziet zijn beurswaarde met 3 procent teruglopen. Analist Zwartsenburg van ING merkt op dat vooral de brutomarges van Randstad tegenvallen. Over Shell zei Cees Smit van Todays Beheer dat de cijfers ten opzichte van die van BP tegenvallen. Petercam voegt daaraan toe dat vooral de upstream-tak zwak presteerde. Shell zal in totaal 5.000 arbeidsplaatsen schrappen om zo de kosten te drukken. Beleggers waarderen de cijfers met een koersverlies van ruim 3 procent.

 

TomTom de weg kwijt

Grootste daler vanochtend is echter TomTom . Gisteren presenteerde de navigatiespecialist zijn cijfers over het derde kwartaal en die werden niet goed ontvangen, hoewel Martijn den Drijver van SNS sprak van ‘prima cijfers’. Woensdagmiddag volgde een mededeling van Google dat het met eigen navigatiesoftware komt en die gratis beschikbaar zal stellen. Prompt zakte de koers van TomTom verder in en sloot maar liefst 20 procent lager. Om half elf noteert het fonds een verlies van bijna 7 procent. Tijdens een persconferentie lukte het de onderneming echter wel om de zorgen bij SNS Securities over de verkoopprijs van zijn producten grotendeels weg te nemen.

 

De AEX tot slot noteert op een winst van bijna een half procent. De hoofdindex opende met verlies, maar herstelde zich goed.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.