Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ASMI presteert flink beter dan verwacht

ASMI presteert flink beter dan verwacht
29 okt 2009 om 12:02

ASMI boekte in de periode juli-september een omzet van 180 miljoen euro, dit leverde vervolgens een nettoverlies op van 15,8 miljoen euro. De omzet was 5 procent lager op jaarbasis, maar op kwartaalbasis was er sprake van een stijging van meer dan 50 procent. De omzet bij front-end steeg met 37 procent en bij back-end 55 procent. Het aantal geacquireerde orders in het derde kwartaal vertegenwoordigden een waarde van 204,5 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een fors lagere omzet en een flink hoger verlies. Naar verwachting zal het vierde kwartaal zich in lijn met het derde kwartaal ontwikkelen. Voor de front-end activiteiten verwacht ASMI in het vierde kwartaal een lichte verbetering van het aantal orders.

 

De herstructureringskosten bedroegen in het derde kwartaal 9,2 miljoen euro. Daarnaast heeft ASMI een akkoord heeft bereikt over zijn belang in Levitor RTP. Het management neemt de activiteiten over en krijgt een bedrag van 4 miljoen euro aan werkkapitaal mee. ASMI blijft wel een minderheidsaandeelhouder in RTP.


ASM PT

 

ASM PT kwam vanochtend eveneens met cijfers over het derde kwartaal. De onderneming boekte een nettowinst van 35 miljoen euro, een record. De omzet bedroeg 137 miljoen euro. Het aantal orders dat werd ingeboekt vertegenwoordigde een waarde van 160 miljoen euro.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39  93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.