Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Wessanen in de rode cijfers

Wessanen in de rode cijfers
28 okt 2009 om 08:29

Wessanen heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 20,1 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekte het voedingsmiddelenconcern nog een winst van 11,8 miljoen euro. Wessanen wijt het verlies aan hogere financieringskosten, waardeverminderingen bij diepvriesactivititeien Karl Kemper en Righi – die beide zullen worden afgestoten – en een lager bedrijfsresultaat. Wessanens bedrijfsresultaat kwam afgelopen kwartaal uit op 5 miljoen euro, tegenover 17,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten nam met 4,5 procent af tot 171,3 miljoen euro.

CFO Frans Koffrie zei naar aanleiding van de kwartaalcijfers dat het “bedrijfsresultaat in het derde kwartaal bij ABC en Wessanen Europe lager was dan vorig jaar, en naar verwachting zullen we geen operationele winst maken in het vierde kwartaal van dit jaar. We zijn tevreden dat we ruim binnen onze financiële convenanten zijn gebleven met een ‘nettoschuld / EBITDAE’-ratio van 3,3 aan het einde van het kwartaal.”

Wessanen meldde verder dat het forensisch onderzoek bij American Beverage Corporation is afgerond, en dat er geen verdere aanpassing heeft plaats gevonden van de herziene resultaten van 2008.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Correctie 14:39: Hans Coffrie is CFO, geen CEO. Koffrie fungeert als interim-bestuursvoorzitter.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.