Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ten Cate boekt winst van 10 miljoen euro

Ten Cate boekt winst van 10 miljoen euro
28 okt 2009 om 08:22

Het bedrijfsresultaat van TenCate is over het derde kwartaal gestegen met 4,8 miljoen euro in vergelijking tot het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van een jaar geleden was er echter sprake van een teruggang van 7,5 miljoen euro. De omzet bedroeg 222,9 miljoen euro, hetgeen ook fors lager was dan de 269,6 miljoen euro uit 2008. De nettowinst liep met bijna 16 procent terug tot 10 miljoen euro.

 

Toelichting CEO De Vries

"De bedrijfsresultaten over de eerste drie kwartalen laten een opgaande lijn zien. Het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal verbeterde met 4,8 miljoen euro ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. De EBITA-marge verbeterde ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar van 5,8 tot 8,2 procent. Gedurende dit jaar werd het totaal aantal werknemers (FTE’s) met 880 verder teruggebracht (-18%). Samenvattend blijf ik positief ten aanzien van onze toekomstige groeikansen en het daarmee samenhangende winstherstel."

"In het derde kwartaal van 2009 was sprake van een blijvende vertraging van overheidsbestedingen, zoals in sport en recreatie, defensie en infrastructuur. Voorzichtig valt op deelgebieden ook herstel waar te nemen voor 2010, hoewel de financieringsproblematiek van projecten onzekerheid verschaft over het tijdstip van realisatie."

 

Vooruitzichten

De bij de halfjaarresultaten uitgesproken verwachting dat de omzet voor de rest van het jaar minimaal gelijk is aan de omzet over de eerste zes maanden blijft van kracht, zo stelt Ten Cate. Hierbij dient de onzekerheid over de timing van grote defensieorders te worden meegewogen. TenCate neemt direct of indirect deel aan tenders die een belangrijke impact op de omzet op zowel de korte als de langere termijn kunnen hebben. Het beleid om de kosten in lijn te brengen met de gedaalde omzet zal worden gecontinueerd.  Er wordt geen uitspraak gedaan ten aanzien van de winst over het lopende boekjaar. De financiële ratio’s blijven naar verwachting voor het gehele jaar binnen de met de banken overeengekomen convenanten, zo sluit Ten Cate zijn persbericht af.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.