Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beleggers bedolven onder kwartaalcijfers

Beleggers bedolven onder kwartaalcijfers
28 okt 2009 om 08:43

De beurs van Amsterdam zal vanochtend vermoedelijk lager van start gaan. Beleggers worden bedolven onder bedrijfscijfers van AEX en AMX-fondsen over het derde kwartaal. Gisternavond zijn de beurzen in Amerika verdeeld gesloten. De Dow boekte een kleine winst en de S&P een licht verlies. De Nasdaq moest wel flink prijsgeven met een min van 1,2 procent. In Azie staan de beurzen vanochtend lager. De Nikkei-index verloor 1,4 procent en in Hong Konk staat de Hang Seng-index op een verlies van ruim 1,5 procent.

 

Arcelor Mittal boekt onverwachte winst

Staalreus ArcelloMittal heeft in het derde kwartaal tegen de verwachting in winst geboekt. De nettowinst van ArcelorMittal kwam uit op 0,9 miljard dollar, tegenover een nettowinst van 3,82 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar en een verlies van 792 miljoen in het tweede kwartaal van dit jaar. De omzet van de staalreus viel op jaarbasis met meer dan de helft terug van 35,2 miljard dollar tot 16,2 miljard dollar. In het tweede kwartaal bedroeg de omzet 15,2 miljard dollar. CEO Lakshmi Mittal zei naar aanleiding van de kwartaalcijfers dat “ zoals verwacht de eerste tekenen van herstel zichtbaar waren in het derde kwartaal".

 

Heineken verhoogt verwachtingen voor 2009

Heineken heeft zijn verwachtingen voor geheel 2009 verhoogt. De bierbrouwer gaat nu voor 2009 uit van een dubbelcijferige autonome winstgroei. Het bedrijf meldde dat de omzet in derde kwartaal op autonome basis daalde met 0,4 procent tot 4,07 miljard euro. De terugval van de afzetvolumes werd gedempt door hogere prijzen.

 

TomTom ziet winst halveren

In het derde kwartaal boekte TomTom een nettowinst van 31 miljoen euro, circa de helft ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Als reden wijst de navigatiespecialist de voortdurende prijsdaling van zijn systemen aan. De omzet zakte met 15 procent in tot 365 miljoen euro. TomTom laat weten dat de vraag naar zijn producten zich ontwikkelt zoals verwacht. De onderneming herhaalde de verwachting die het begin 2009 uitsprak, namelijk dat de omvang van de Europese markt naar navigatiesystemen 15 miljoen stuks zal bedragen en in Noord-Amerika 17 miljoen.

 

Naast de genoemde AEX-fondsen komen ook de AMX-fondsen Imtech , Ten Cate , USG People en Wessanen met cijfers over het derde kwartaal.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.