Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Esso zegt contract met SBM op

Esso zegt contract met SBM op
21 okt 2009 om 18:55

Esso Deepwater Limited, een dochter van Exxon Mobil, heeft het leaseocontract met SBM Offshore voor de FPSO Falcon opgezegd. Dat meldt SBM in een persbericht. Het schip zal op 3 december worden afgeleverd. Op die dag zal ook het contract aflopen. Het einde van het leasecontract leidt niet tot eenmalige winsten of verliezen, aldus SBM. De resterende boekwaarde van de FPSO Falcon ligt 25 procent onder de orginele waarde.

In hetzelfde persbericht meldt SBM dat het definief een leasecontract heeft getekend met een dochter van Noble Energy. Noble zal een FPSO van van SBM leasen voor de ontwikkeling van het Aseng veld. Voor de ontwikkeling van het veld is SBM een joint venture aangegaan met Compania Nacional de Petroleo de Guinea Ecuatorial (GEPetrol), een staatbedrijf van Equatoriaal-Guinea. SBM heeft een belang van 60 procent in de joint venture, en het staatstbedrijf heeft het resterende belang van 40 procent.

 

 

Met de opdracht, die van start zal gaan in 2011 en een periode van 15 jaar beslaat, is een bedrag van meer dan 1,2 miljard dollar gemoeid. Compania Nacional de Petroleo de Guinea Ecuatorial (GEPetrol), een staatbedrijf van Equatoriaal-Guinea.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.