Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lewis vertrekt bij Bank of America

Lewis vertrekt bij Bank of America
1 okt 2009 om 09:16

Kenneth Lewis, bestuursvoorzitter van Bank of America, kondigde gisteravond aan per 31 december 2009 af te treden als CEO en president van de Amerikaanse bank. Lewis was sinds 2001 bestuursvoorzitter en president van Bank of America. Een opvolger is nog niet aangewezen.

 

Lewis onder druk gezet

Lewis werd onder toenemende druk gezet door onderzoeken rondom de overname van Merrill Lynch door Bank of America in 2008. Lewis wordt ervan verdacht investeerders te hebben misleid over de betaling van bonussen aan managers van Merrill Lynch voor de overname. Eerder dit jaar moest Lewis onder druk van aandeelhouders al zijn functie als bestuursvoorzitter van Bank of America neerleggen. ‘Sommigen zullen impliceren dat ik vertrek onder druk. Ik kan eenvoudig zeggen dat dit mijn eigen besluit is’, zegt Lewis in een verklaring.


Overnames Bank of America

Lewis zorgde ervoor dat Bank of America een van de grootste financiële instellingen ter wereld werd. Bank of America deed verschillende overnames: in 2003 FleetBoston Financial Corp, MBNA Corp en US Trust Corp in 2006, LaSalle Bank in 2007 en Countrywide Financial Corp en Merrill Lynch & Co in 2008. Bank of America ontving in 2008 45 miljard dollar aan overheidssteun onder het TARP-programma.

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.