Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent vlak tot licht hoger

AEX opent vlak tot licht hoger
1 okt 2009 om 08:13

De AEX zal vanochtend naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Gisteren zijn de beurzen lager gesloten als gevolg van tegenvallende macrocijfers, maar voor vandaag staan er weer nieuwe cijfers op de agenda. Uit Amerika komen onder andere cijfers over de werkloosheid en de huizenmarkt.

Onverwacht sterke daling Duitse detailhandel

De Duitse detailhandelsverkopen zijn in augustus op maandbasis met 1,5 procent gedaald, wat neerkomt op een daling van 2,6 procent op jaarbasis. De sterke daling komt uiterst onverwacht, economen hadden gerekend op een pas op de plaats na de opleving in juli.

Britse banken voeren bonusregels G20 in

De Britse banken Barclays, HSBC, Lloyds, RBS en Standard Chartered hebben de beloningsregels die de G20 dit weekend hebben afgesproken overgenomen. Dat zei de Britse minister van Financiën Alistair Darling. De op de G20-top overeengekomen regels houden in dat banken een “substantieel deel” van de bonussen, tussen de 40 en 60 procent, vertraagd uitbetalen. Voor topwerknemers moet deze verhouding groter zijn, boven de 60 procent.

Amerika

De beurzen van New York zijn woensdag op verlies gesloten als gevolg van de sterke daling van de Chicago FED inkoopmanagersindex . De index daalde van een stand van 50,0 punten naar 46,1 punten in augustus, wat duidt op krimpende activiteit. Veel beleggers schoten in de stress uit angst dat het economisch herstel niet zou doorzetten, menig analist blijft echter vertrouwen houden.

De Dow Jones-index verloor 0,3 procent op 9.712 punten en de S&P dook eveneens 0,3 procent in de min op 1.057 punten. De Nasdaq wist het verlies te beperken tot nog geen 0,1 procent, wat inhield dat de index sloot op een stand van 2.122 punten. Ondanks het verlies van gisteren, kende de Dow Jones het beste kwartaal sinds het vierde kwart van 1998. De index won maar liefst 15 procent op kwartaalbasis.

Azie

In Japan is de Nikkei-index 1,5 procent lager gesloten op 9.979 punten. Ook de andere Aziatische indices staan in de middaghandel op verlies.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.