NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie woensdag, 30 september 2009 14:47

Wall Street hoger van start op meevallende BBP-cijfers

Wall Street gaat naar verwachting vandaag hoger openen. Om kwart voor drie staat de Opening Indicator van de Dow Jones en de S&P op een winst van 0,40 procent. De Nasdaq indicator staat 0,36 procent in de plus. De hogere opening komt nadat uit cijfers van het ministerie van Handel blijkt dat de krimp van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal kleiner is dan eerder werd geraamd. Daarmee overschaduwen de BBP-cijfers die tegenvallende banen- en hypotheekcijfers.

IMF verlaagt schatting verliezen kredietcrisis

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de schattingen van de boekverliezen bij financials van 2007 tot 2010 met 15 procent verlaagd tot 3,4 biljoen dollar. De lagere afschrijving is het gevolg van het onverwacht sterkere herstel van de wereldeconomie. Het IMF verwacht dat de wereldeconomie in 2010 met 3,1 procent zal groeien, 0,6 procent meer dan eerder werd verwacht.

 

Fikse omzetdaling bij sportmerk Nike

Het Amerikaanse Nike zag de omzet in de drie maanden tot eind augustus met 12 procent dalen tot 4,8 miljard dollar. De nettowinst van Nike bedroeg 513 miljoen dollar ten opzichte van 510 miljoen dollar een jaar eerder. Nike bracht de kosten terug en wist zijn belastingdruk te verlagen. Het bedrijf maakte bovendien eerder dit jaar een reorganisatie bekend. De reorganisatie heeft ook gevolgen voor Nike Nederland, waar 240 arbeidsplaatsen komen te vervallen bij het Europese hoofdkantoor in Hilversum.

Deadline voor bod Kraft Foods op Cadbury

Kraft Foods heeft een deadline van 6 weken gekregen van de Britse toezichthouder voor het doen van een formeel bod op Cadbury. Dat melden diverse media. Voor 9 november om 4 uur Nederlandse tijd zal Kraft Foods een definitief bod moeten uitbrengen. Haalt Kraft Foods de deadline niet, dan zal het 6 maanden moeten wachten voordat het een nieuw bod mag uitbrengen.


Macrocijfers

Het totaal aantal Amerikaanse hypotheekaanvragen zijn vorige week gedaald met 2,8 procent. Het aantal herfinancieringen daalde met 0,8 procent, terwijl nieuwe aanvragen kelderden met 6,2 procent. Verder bleek om kwart over twee dat het banenverlies in de private sector in september 254.000 bedroeg, 14.000 meer dan analisten hadden verwacht. Daarentegen bleek dat de krimp van de economie in het tweede kwartaal minder groot was dan eerder werd aangenomen. De krimp in het tweede kwartaal werd bijgesteld van 1,0 procent naar 0,7 procent. Economen hadden een krimp van 1,2 procent verwacht.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93

De Aandeelhouder TV

augustus 12, 2022

Beurzen zitten in bear market rally

augustus 12, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 12, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 12, 2022

Ahold, Aegon, Ebusco, Coinbase, Nvidia en PostNL onder de loep! | De Aandeelhouder Podcast Afl. 82

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

 • 09:24

  AEX licht verzwakt na activering hoofd- en schouderpatroon

 • 08:17

  Beurs opent licht lager in aanloop naar inflatiecijfer VS

Masterclasses

Columns

Nieuw
12 aug 14:15 Redactie

Euronext: Nieuwe AEX ESG index opgericht

12 aug 13:27 Coinmerce

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase

12 aug 07:55 Van Eck

Uitgestelde transitie Ethereum blijkt kostbaar