Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hoger van start op meevallende BBP-cijfers

Wall Street hoger van start op meevallende BBP-cijfers
30 sep 2009 om 14:47

Wall Street gaat naar verwachting vandaag hoger openen. Om kwart voor drie staat de Opening Indicator van de Dow Jones en de S&P op een winst van 0,40 procent. De Nasdaq indicator staat 0,36 procent in de plus. De hogere opening komt nadat uit cijfers van het ministerie van Handel blijkt dat de krimp van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal kleiner is dan eerder werd geraamd. Daarmee overschaduwen de BBP-cijfers die tegenvallende banen- en hypotheekcijfers.

IMF verlaagt schatting verliezen kredietcrisis

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de schattingen van de boekverliezen bij financials van 2007 tot 2010 met 15 procent verlaagd tot 3,4 biljoen dollar. De lagere afschrijving is het gevolg van het onverwacht sterkere herstel van de wereldeconomie. Het IMF verwacht dat de wereldeconomie in 2010 met 3,1 procent zal groeien, 0,6 procent meer dan eerder werd verwacht.

 

Fikse omzetdaling bij sportmerk Nike

Het Amerikaanse Nike zag de omzet in de drie maanden tot eind augustus met 12 procent dalen tot 4,8 miljard dollar. De nettowinst van Nike bedroeg 513 miljoen dollar ten opzichte van 510 miljoen dollar een jaar eerder. Nike bracht de kosten terug en wist zijn belastingdruk te verlagen. Het bedrijf maakte bovendien eerder dit jaar een reorganisatie bekend. De reorganisatie heeft ook gevolgen voor Nike Nederland, waar 240 arbeidsplaatsen komen te vervallen bij het Europese hoofdkantoor in Hilversum.

Deadline voor bod Kraft Foods op Cadbury

Kraft Foods heeft een deadline van 6 weken gekregen van de Britse toezichthouder voor het doen van een formeel bod op Cadbury. Dat melden diverse media. Voor 9 november om 4 uur Nederlandse tijd zal Kraft Foods een definitief bod moeten uitbrengen. Haalt Kraft Foods de deadline niet, dan zal het 6 maanden moeten wachten voordat het een nieuw bod mag uitbrengen.


Macrocijfers

Het totaal aantal Amerikaanse hypotheekaanvragen zijn vorige week gedaald met 2,8 procent. Het aantal herfinancieringen daalde met 0,8 procent, terwijl nieuwe aanvragen kelderden met 6,2 procent. Verder bleek om kwart over twee dat het banenverlies in de private sector in september 254.000 bedroeg, 14.000 meer dan analisten hadden verwacht. Daarentegen bleek dat de krimp van de economie in het tweede kwartaal minder groot was dan eerder werd aangenomen. De krimp in het tweede kwartaal werd bijgesteld van 1,0 procent naar 0,7 procent. Economen hadden een krimp van 1,2 procent verwacht.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.