Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verdeelde opening voor Wall Street

Verdeelde opening voor Wall Street
29 sep 2009 om 15:23

De Amerikaanse beurzen zullen vandaag, na de goede winst van gisteren, naar verwachting verdeeld openen. De opening indicator van de Dow Jones noteert 0,12 procent hoger, terwijl die van de Nasdaq 0,16 procent lager staat. Lange tijd leek Wall Street vandaag lager te openen, echter, na de publicatie van de huizenprijsindex van S&P en Case-Shiller steeg de opening indicator van de Dow Jones. Uit de S&P Case-Shiller-index bleek dat de huizenprijzen in de Verenigde Staten (VS) in juli zijn gestegen. Later vandaag, om vier uur Nederlandse tijd, zal het consumentenvertrouwen over september in de VS bekend worden gemaakt.


Huizenprijzen VS op maandbasis gestegen in juli

De huizenprijzen in de 20 grootste stedelijke regio’s van de Verenigde Staten zijn in juli op maandbasis met 1,6 procent gestegen. Dit blijkt uit de huizenprijsindex van Standard & Poor’s en Case-Shiller . Op jaarbasis zakten de prijzen met 13,3 procent. De huizenprijzen in de 10 grootste stedelijke regio’s in de VS zijn in juli op maandbasis met 1,4 procent gestegen en op jaarbasis met 12,8 procent gedaald.


Walgreen boekt ruim 2 miljard dollar winst in boekjaar 2009

De grootste drogisterijketen van Amerika, Walgreen , publiceerde vanmiddag zijn jaarcijfers over het fiscale boekjaar 2009. Het concern realiseerde het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 augustus, een nettowinst van 2,01 miljard dollar of 2,02 dollar per aandeel. Het resultaat per aandeel is inclusief een voordeel van 0,16 dollar en een kostenpost van 0,16 dollar die samenhangen met het Rewiring for Growth-initiatief. De winst over 2009 lag 7 procent lager vergeleken met een jaar eerder toen het concern nog 2,16 miljard dollar (2.17 dollar per aandeel) onder de streep overhield. Over het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar zakte de winst naar 436 miljoen dollar, of 0,44 dollar per aandeel, van 443 miljoen dollar, of 0,45 dollar per aandeel, een jaar eerder.

Vraag luchtvaartsector licht verbeterd

De vraag in de luchtvaartsector is in augustus volgens de International Air Transport Association (IATA) op jaarbasis wederom gedaald. Op maandbasis was daarentegen een lichte verbetering te zien. Vorige maand werden 1,1 procent minder passagiers vervoerd vergeleken met augustus 2008. In juli bedroeg deze daling nog 2,3 procent. De vraag naar vrachtvervoer zakte in augustus met 9,6 procent op jaarbasis tegen een afname van 11,3 procent op jaarbasis een maand eerder.


JPMorgan Chase voert veranderingen door in bestuur

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase maakte vandaag verschillende wijzigingen in zijn bestuur bekend. Steve Black werd benoemd als uitvoerend voorzitter van de Investment Bank-divisie, terwijl Jes Staley de positie van CEO bij deze divisie inneemt. Bill Winters, op dit moment co-CEO bij de Investment Bank, zal JPMorgan Chase verlaten. Mary Callahan Erdoes werd benoemd tot CEO van Asset Management.

Door: Ruud Geerdinck, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.