Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aegon-polishouders aangesloten bij Stichting Verliespolis stemmen voor Aegon-akkoord

Aegon-polishouders aangesloten bij Stichting Verliespolis stemmen voor Aegon-akkoord
29 sep 2009 om 16:17

Aegon-polishouders die zijn aangesloten bij Stichting Verliespolis, en hun stem hebben uitgebracht, hebben bijna unaniem gestemd vóór de schikking die de stichting met Aegon heeft getroffen, waardoor de Aegon-compensatieregeling definitief is geworden. Dit maakte Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters, vandaag middels een persbericht bekend. Op 9 juli van dit jaar trof de stichting een compensatieregeling met Aegon met betrekking tot de kosten van de beleggingsverzekering van de verzekeraar. Eerder werden er al regelingen bereikt met Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden, ASR Nederland en SNS Reaal.


Polishouders ontvangen persoonlijk bericht van hun verzekeraar

Nu de regeling definitief is geworden, zal de Stichting Verliespolis het akkoord verder uitwerken en erop toezien op de uitvoering van de compensatieregeling, aldus de stichting. Verder zei de belangenbehartiger dat polishouders van Aegon met een lopende polis eind 2010 of begin 2011 een brief van hun verzekeraar zullen ontvangen over wat de compensatieregeling op polisniveau voor hen betekent. Mensen met een polis die minimaal 5 jaar gelopen heeft en voor 1 januari 2008 al is afgelopen of beëindigd moeten zich zelf melden bij hun verzekeraar.

De peiling

De Stichting Verliespolis meldde dat in totaal 21.347 polishouders een stem hebben uitgebracht tijdens de peiling. 97,04 procent van deze polishouders stemden voor het onderhandelingsresultaat. 2,44 procent stemde tegen. 0,52 procent van deze polishouders bracht een blanco of ongeldige stem uit.

Door: Ruud Geerdinck, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.