Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine ondernemers VS zijn optimistisch

Kleine ondernemers VS zijn optimistisch
25 sep 2009 om 10:51

Veel Amerikaanse kleine ondernemers zijn optimistisch over de Amerikaanse economie en de toekomst van hun bedrijf, zo blijkt uit een onderzoek van de creditcarddivisie van JP Morgan Chase onder 168 ondernemers.

Driekwart van de ondervraagden verwacht dat de economie en de omstandigheden voor hun bedrijf binnen drie tot zes maanden zullen verbeteren. In de VS bestaan ongeveer 27 miljoen kleine ondernemingen, samen verantwoordelijk voor 40 miljoen banen.

Vier van de vijf bedrijven hanteren een gemiddelde of agressieve groeistrategie en kijken naar uitbreidingsmogelijkheden in nieuwe en bestaande markten. Slechts vijf procent van de ondervraagden gaf aan op dit moment niet naar groeimogelijkheden te kijken.

Bijna de helft (49 procent) van de bedrijven zei bezig te zijn met het creëren van nieuwe banen. Bijna een derde (29 procent) gaf aan geen nieuwe banen te creëren, maar wel ander, hoger opgeleid personeel te werven. 15 procent van de bedrijven neemt geen nieuw personeel aan, en 5 procent van de bedrijven is aan het snijden in zijn personeelsbestand.

Het onderzoek geeft een positieve verwachting voor de toekomst weer, maar op de vraag wat bedrijven op dit moment het moeilijkst vonden was het meest voorkomende antwoord ‘nauwkeurige voorspellingen voor de toekomst doen.’

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.