Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis brengt verslag uit van strategische evaluatie

Fortis brengt verslag uit van strategische evaluatie
25 sep 2009 om 08:31

Fortis heeft haar strategische evaluatie afgerond. Hieraan werd in mei van dit jaar begonnen, onmiddellijk nadat de aandeelhouders goedkeuring hadden gegeven aan de transacties met BNP Paribas, Fortis Bank en de Belgische staat.

De bank geeft aan een sterke uitgangspositie te hebben om zich verder te ontwikkelen als internationale verzekeringsmaatschappij en is zeer sterk in partnerschappen in Europa en Azië. Fortis zegt daarnaast passende kapitaalniveaus voor de huidige omstandigheden te hebben. Ongeveer de helft van het kapitaal in Algemeen wordt beschouwd als discretionair kapitaal. Een deel van het kapitaal wordt gereserveerd, met de rest kan Fortis in de toekomst gaan investeren. De bank is niet van plan de uitgegeven hybride instrumenten terug te kopen.
 

Fortis is voornemens weer een jaarlijks dividend in contanten uit te keren van 40% tot 50% van de nettowinst van de verzekeringsactiviteiten.
 

Fortis blijft de zaken die te maken hebben met het oude Fortis proactief beheren teneinde waarde op de lange termijn te maximaliseren. Een openbaar bod op de uitstaande schuld van 1,0 miljard EUR van Fortis Finance is op 24 september aangekondigd.
 
 
Bart De Smet, CEO van Fortis zegt in een commentaar op de strategische evaluatie dat de bank ‘haar stabiliteit herwonnen heeft’. ‘Met de strategische evaluatie hebben we in detail kunnen evalueren waar we momenteel staan en waar we in de toekomst naartoe willen,’ aldus De Smet. Bij de publicatie van de jaarcijfers van 2009 zal Fortis een update geven van haar prestaties in relatie tot een aantal key performance indicatoren. 
 

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.