Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘Fed moet beleid gaan normaliseren’

‘Fed moet beleid gaan normaliseren’
25 sep 2009 om 09:50

De Fed moet misschien nu al beginnen met het normaliseren van haar beleid, ook al is de economie nog niet volledig hersteld. Dit zegt Kevin Warsh, bestuurslid van de Fed, in een opiniestuk op de website van de Wall Street Journal.

Volgens Warsh zou het de institutionele geloofwaardigheid van de Fed kunnen schaden als de centrale bank te lang doorgaat met stimuleringsmaatregelen. Doordat het beleid nu van bovenaf wordt opgelegd zouden de maatregelen het innovatieve beleid onder centrale bankiers kunnen verminderen. De Fed moet de stimuleringsmaatregelen wel in proportie blijven zien.

Sinds het begin van de kredietcrisis heeft de Fed meer dan 800 miljard dollar in het Amerikaanse banksysteem gepompt. De rente staat al maanden op bijna nul procent en inmiddels heeft de centrale bank al voor 2,14 biljoen dollar aan kredieten opgekocht.

Woensdag maakte de Fed bekend dat het rentetarief voorlopig laag blijft en dat het stimuleringsprogramma wordt voortgezet, maar dat de bank wel langzaamaan minder hypotheekgerelateerde effecten zal gaan inkopen.

Door: Sanne Hoving, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.