Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam van start zonder duidelijke richting

Amsterdam van start zonder duidelijke richting
25 sep 2009 om 09:03

Beursplein 5 gaat zonder nadrukkelijk richting te kiezen van start. In Amerika en Azie staan de indices vrijwel allemaal op rood en daardoor zal de Nederlandse beleggergeen risico nemen en een pas op de plaats maken. Enkele aandelen zullen vermoedelijk wel van hun plaats komen. ING verkocht zijn belang in een Australisch samenwerkingsverbang en USG People is nadrukkelijk in het nieuws als potentiele overnameprooi van Adecco.

 

ING verkoopt Australische activiteiten

ING heeft bekendgemaakt dat het haar belang van 51 procent in een Australische vermogensbeheerder gaat verkopen aan joint venture-partner Australia and New Zealand Banking Group (ANZ). De voormalige joint venture komt hiermee volledig in handen van ANZ. De verkoop van het belang is onderdeel van het herstructureringsprogramma van ING en moet de bank 1,1 miljard euro opleveren. CEO Jan Hommen noemde de verkoop ‘een belangrijke stap in de back-to-basics strategie’ van ING.

 

Adecco aast op USG People

Het heeft er alle schijn van dat Adecco aast op een overname van USG People. De uitzender heeft aangegeven in de Benelux een nummer 1 of 2 positie na te streven. Momenteel zijn dit respectievelijk Randstad en USG. Daarnaast heeft Adecco Alain Dehaze binnengehaald. Dehaze was in het verleden bestuurslid bij USG People. USG People zag recent topman Ron Icke opstappen en sindsdien zijn de geruchten over een overname van USG steeds sterker geworden.

 

Wellink roept op tot inleveren bonus

Nout Wellink, de president van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft gisteren de bestuursleden van alle Nederlandse banken opgeroepen hun bonussen in te leveren . Wellink deed de oproep in een gesprek met Tweede Kamerleden. Daarnaast wil de bank-president onderzoeken of het tweede bestuursechelon ook de variabele beloning moet inleveren. “Ze moeten uiterst voorzichtig zijn met hun beloningen’, waarschuwt Wellink, ‘om de doodeenvoudige reden dat we midden in een crisis zitten. En daar zijn we voorlopig nog niet uit,” aldus Wellink.

 

Verlies op Wall Street

De beurzen op Wall Street zijn gisteren lager gesloten nadat bekend werd gemaakt dat de verkopen van bestaande woningen in de VS in augustus onverwacht met 2,7 procent zijn gedaald. Er leek geen einde te komen aan de lijst met positieve macrocijfers, maar dit tegenvallende cijfer deed beleggers beseffen dat de economische recessie nog niet achter de rug is. Beleggers zijn bang dat overheden hun stimuleringsprogramma’s te snel zullen staken en handelden daarom voorzichtig. De Dow Jones sloot met een verlies van 0,4 procent op 9.707 punten. De S&P 500 verloor bijna 1 procent en sloot op 1.051 punten. De Nasdaq boekte met 1,1 procent het grootste verlies en sloot op 2.108 punten.

 

Rood overheerst ook in Azie

De toonaangevende Nikkei-index noteert vanmorgen ruim 2,5 procent lager. Op de Hang Seng-index, de belangrijkste index van de beurs van Hong Kong, wordt in de middaghandel een verlies van iets meer dan 0,3 procent genoteerd.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.