Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gemeente wil miljoenenclaim indienen tegen ING-onderdeel

Gemeente wil miljoenenclaim indienen tegen ING-onderdeel
24 sep 2009 om 18:29

De Gemeente Haarlem is van plan een miljoenenclaim in te dienen bij partner ING Real Estate. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt. De claim gaat over de ontwikkeling van Schalkstad, een plan voor de bouw van woningen en winkels in Schalwijk. Volgens de gemeente kan ING Real Estate niet volgens het plan werken. In maart van 2008 werd het plan gepresenteerd. Volgens de gemeente liet ING daarop weten dat het plan niet haalbaar was in de huidige vorm. Sindsdien is er veel overleg geweest over het plan. De aanpassingen die ING voorsteld waren voor de gemeente echter onacceptabel.

Afgelopen woensdag zegde de gemeente het contract met het onderdeel van ING op. De gemeente wil nu zelf verder gaan met het plan.

ING Real Estate heeft in een reactie laten weten dat het het einde van de samenwerking betreurt. “In de huidige economische omstandigheden was ons voorstel het maximale wat een marktpartij kan doen,” aldus directeur René Hersbach tegen persbureau ANP. “We vinden het daarom onverantwoord dat de gemeente ons voorstel afwijst.” ING Real Estate zegt nog steeds bereid te zijn fors te investeren in het plan.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.