Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Britse banken stonden op rand van afgrond`

`Britse banken stonden op rand van afgrond`
24 sep 2009 om 14:27

Volgens Mervyn King, de voorzitter van de Bank of England, stonden op maandag 6 en dinsdag 7 oktober 2008 Royal Bank of Scotland en HBOS met een been in het graf. “Twee van onze belangrijkste banken hadden moeite om voor een week of een dag geld te lenen. Op maandag en dinsdag wisten de banken echter niet meer of ze het einde van de dag nog zouden halen.” King zei dat als de staat de banken niet hadden gered, de economie niet langer had gefunctioneerd. “Mensen hadden geen toegang meer gehad tot hun geld op bankrekeningen, rekeningen waren bevroren en mensen hadden geen salaris kunnen ontvangen. Vervolgens zouden ze geen rekeningen meer aan bedrijven kunnen betalen, en bedrijven zouden de geldstroom [van consumenten] niet meer ontvangen.”

 

King deed de uitspraken in een interview dat later vandaag wordt uitgezonden in The Love of Money, een programma van de BBC.

 

Edward Lazear, de voorzitter van de Council of Economic Advisers van president Bush, werd ook geinterviewd voor het programma. “We waren ervan overtuigd dat we op de rand van de Grote Depressie stonden, en, terugkijkend, denk ik dat dat ook het geval was.”

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.