Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Beleggers in afwachting FED

Beursupdate: Beleggers in afwachting FED
23 sep 2009 om 13:15

De Amsterdamse beurs heeft de ochtend afgesloten met een lichte winst. De hoofdindex en de midkap bewogen echter binnen een krappe bandbreedte van slechts twee punten. De Europese en de Duitse inkoopmanagersindex werden vanochtend gepubliceerd, maar waar bij de eerste sprake was van een lichte stijging was er bij de ander sprake van een kleine daling. Al met al weinig reden voor beleggers om een andere weg in te slaan. Evenals Amerikaanse beleggers zullen ook Nederlandse beleggers hun kruit droog houden tot de verklaring van de FED die voor vanavond gepland staat.

Positief analistenrapport zet BAM hoger Stijgers en dalers

De meest opvallende stijger in de AEX is bouwbedrijf BAM, dat bijna 5 procent wint na een positief analistenrapport. In de midkap doet Aalberts Industries het goed, het fonds noteert nog een fractie meer winst dan BAM. UBS verhoogde zijn advies voor het fonds naar buy omdat het verwacht dat de onderneming flink kan profiteren van het naderende economisch herstel. TomTom verloor bijna 3 procent na een adviesverlaging door Fortis.

Centrale banken faalden in hun doelkeuze

In een gisteren vrijgegeven onderdeel van de World Economic Outlook van het IMF pleit de organisatie voor een nieuw monetair beleid. De kredietcrisis heeft volgens het IMF zijn wortels in de sterke kredietgroei en daarbij in de zeepbellen die ontstonden op de huizenmarkt en de mondiale beurzen. De centrale banken dachten dat zij met het laag houden van de inflatie hun werk goed deden. Hoewel zij hierin slaagden, hadden zij volgens het IMF moeten voorkomen dat zeepbellen ontstonden op de aandelen- en huizenmarkten.

Opening Wall Street

Vanavond om 20.15 uur komt de Federal Reserve met zijn policy statement. De verwachting is dat de bank zijn rentestand onveranderd laag houdt. Beleggers kijken vooral uit naar de economische vooruitzichten die de Fed bekend gaat maken. Na de uitspraken van Fed-voorzitter Ben Bernanke dat de economische recessie “technisch” voorbij is rekenen economen erop dat de vooruitzichten van de Fed positief zijn, maar dat er nog wel rekening wordt gehouden met de hoge werkloosheid in de VS.

De openingindicator wijst op een verlies van 0,4 procent voor de S&P, de Nasdaq zal rond de slotstand van gisteren openen, zo is de verwachting.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.