Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Weinig richting voor Nederlandse beleggers

Weinig richting voor Nederlandse beleggers
22 sep 2009 om 08:25

Na het verlies van gisteren zal de Amsterdamse beurs vanochtend bij het klinken van de gong mogelijk licht hoger van start gaan. Veel nieuws is er niet voor handen en ook voor de rest van de dag staat er weinig nieuws op de agenda. Beleggers zullen om vier uur enkele macrocijfers uit Amerika krijgen, de huizenprijsindex voor juli wordt bekendgemaakt evenals de Richmond Fed Index. Op dit moment een lichtpuntje op de beurs van Hong Kong, maar daarmee is het goede nieuws dan ook wel benoemd.

 

Hal richt pijlen op Italiaanse brillenmaker

Dinsdag maakte de Italiaanse krant La Repubblica op basis van bronnen bekend dat Hal Trust in voorbereiding is op een bod op een belang in de Italiaanse brillenmaker Safilo Group. Momenteel zou Hal Trust een belang van ruim 2 procent hebben in Safilo, aldus de bronnen van de krant. Eerder dit jaar lieten verschillende media weten dat de Tabacchi-familie, die bijna 40 procent van de aandelen bezit, het belang in Safilo zou willen verkleinen tot 10 procent na een mogelijke herstructurering. La Repubblica meldt dat, naast Hal, ook het Italiaanse Della Valle Group een mogelijke koper zou zijn. Vorige week nog verwierf dit bedrijf een belang van ruim 2 procent in Safilo.

 

Amerikaanse beurzen

De Dow Jones en de S&P500 zijn gisteren lager gesloten nadat olie en andere grondstofprijzen daalden op Wall Street. Olie zakte door de 70 dollar per vat als gevolg van de vrees voor een herstel van de economie. De Nasdaq wist echter wel in het groen te sluiten. Oorzaak hiervan was enerzijds een upgrade door een analist voor de biotechnologie-sector. Anderzijds profiteerde de index doordat Dell bekend maakte dat het Perot Systems heeft overgenomen voor 3,9 miljard dollar. Dell biedt 30,00 dollar in contanten per aandeel van Perot Systems. De biedprijs van Dell ligt 68 procent boven de slotkoers van Perot van afgelopen vrijdag.

 

Opvallende stijger was AIG, dat maar liefst meer dan een vijfde aan beurswaarde won nadat een woordvoerder van de Government Accountability Office aangaf dat de financiele positie van de verzekeraar stabiliseert. Het aandeel sloot op een koers van 48,40 dollar.

 

Slotstanden Amerika en Azie

De Dow Jones sloot op 9.779 punten, een verlies van 0,42 procent. De S&P daald met 0,34 procent en de Nasdaq won 0,24 procent. Beleggers hoeven niet te kijken naar de ontwikkelingen op de beurs van Tokio want die hield de deuren gesloten in verband met een lang vakantieweekeinde. De beurs van Hong Kong is wel geopend en staat in de middaghandel een half procent hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.