Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ford verkoopt meer auto`s dankzij sloopregeling

Ford verkoopt meer auto`s dankzij sloopregeling
2 sep 2009 om 08:15

De Amerikaanse autofabrikant Ford verkocht in augustus meer dan 182.000 auto’s in Amerika, een stijging van 17 procent. Aanjager voor de extra verkopen was ontegenzeggelijk de sloopregeling, in Amerika bekend als ‘cash for clunkers’. In totaal maakten 700.000 Amerikanen gebruik van de stimuleringsmaatregelen om hun oude auto in te ruilen voor een zuiniger model. Vooral de Ford Focus was veel gevraagd.

 

General Motors en Chrysler

De andere twee grote Amerikaanse fabrikanten, General Motors en Chrysler, waren mindern succesvol dan Ford. Beide autofabrikanten kregen te maken met dalende verkopen, respectievelijk 20 en 16 procent. Aangezien de fabrikanten hun voorraden echter wel flink hebben zien teruglopen, staan er wel productieverhogingen gepland.

 

Grote winnaar

De Japanse autofabrikant Toyota is echter de grote winnaar van het Amerikaanse stimuleringsprogramma. Maar liefst een vijfde van de 700.000 Amerikanen die gebruik maakten van de cash for clunkers-regeling kochten een nieuwe Toyota. Vooral de Toyota Corolla was uitermate populair. De fabrikant die relatief de hoogtste verkoopstijging doormaakte was Hyundai, de fabrikant zag zijn Kia’s aanzienlijk populairder worden, de verkoop steeg met maar liefst 47 procent in Amerika. Daarmee is Hyundai nog altijd niet een van de grote merken in Amerika, maar dat het de fabrikant voor de wind gaat, is duidelijk.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.