Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager van start

Wall Street lager van start
1 sep 2009 om 15:17

De beurzen op Wall Street zullen vanmiddag vermoedelijk lager openen, zo blijkt uit zowel de standen van de diverse futures als de openingsindicator gebaseerd op de fail value. Handelaren vrezen de publicatie van de inkoopmanagersindex, de ontwikkeling van de woningmarkt en in mindere mate de bouwbestedingen die allemaal om vier uur vanmiddag bekend worden gemaakt. De data zouden het economisch herstel in een ander perspectief kunnen zetten. Daarbij is het ook de eerste handelsdag van de maand september, traditioneel een zwakke beursmaand. Velen rekenen op een correctie nu de afgelopen periode de koersen enorm aan waarde wonnen.

 

Krimp Britse economie

Het Verenigd Koninkrijk blijkt weer te zijn teruggeworpen in economische krimp. In juli noteerde de PMI op 50,2 punten (naar beneden bijgesteld) en voor augustus daalde de index naar 49,7 punten. Een stand onder de 50 duidt op krimp en boven de 50 op groei. Economen hadden juist gerekend op een verdere stijging van de index. De oorzaak voor de terugval wordt gezocht in het feit dat Britse consumenten hun geld hebben besteed aan het aflossen van schulden in plaats van het te spenderen aan nieuwe aankopen.

 

OESO-landen: inflatie slaat om in deflatie

Volgens een publicatie van de OESO zijn de consumentenprijzen in de aangesloten landen in juli met 0,6 procent afgenomen. De maand ervoor was ook al sprake van een daling, maar aanzienlijk minder sterk (-0,1%). Ook nu waren de dalende energieprijzen een belangrijke oorzaak van het dalende prijsniveau. De OESO-landen kwamen daarmee uit op een deflatie in juli van 0,2 procent, waar er in de maand ervoor nog sprake was van een inflatie van 0,4 procent.

 

Luchtvaartsector verliest miljarden

De mondiale luchtvaartsector heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan 2 miljard dollar verloren, zo berekende luchtvaartorganisatie IATA vandaag. Opvallend is dat maatschappijen uit Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, in tegenstelling tot partijen uit andere werelddelen, wel winst wisten te behalen. Desalniettemin was ook hier sprake van een teruggang. Op kwartaalbasis kan worden geconcludeerd dat het tweede kwartaal aanzienlijk beter was dan het eerste kwartaal. Mogelijk is de bodem dus bereikt, al is het IATA nog uiterst voorzichtig in zijn verwachtingen.

 

Geen beursgang voor Skype

De New York Times meldt op hun site dat het internetbeveiligingbedrijf Ebay vandaag de verkoop van Skype aan een groep investeerders bekend gaat maken. Volgens de krant bestaat de groep investeerders onder meer uit een investeringsbedrijf dat geleid wordt door Marc Andreessen, mede-oprichter van Netscape, het in Londen gevestigde Index Ventures en Silver Lake Partners. Over de prijs is nog niets bekend. Met dit bericht komt een einde aan de potentiele beursgang van Skype.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.