Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Schulden Spyker lopen op

Schulden Spyker lopen op
1 sep 2009 om 10:29

Eind augustus kwam Spyker al met cijfers , op de website van het bedrijf zijn nu aanvullende cijfers te vinden. Volgens de telegraaf heeft de onderneming in het eerste halfjaar van 2009 ruim 15 miljoen euro geleend van aandeelhouder Snoras Bank, om de ontwikkeling van nieuwe sportwagens te bekostigen. Het grootste deel van deze schuld loopt al in 2009 en 2010 af. Op de website van Spyker is te zien dat de sportwagenmaker ruim 42 miljoen aan rentedragende leningen op de balans heeft staan. Dit bedrag is alweer opgelopen, aangezien het Oost-Europese Latvijas Krajbanka Spyker op 17 juli een krediet van 4,5 miljoen euro verstrekte. Dit krediet loopt in december van dit jaar af. In dit jaar moet in totaal 7,5 miljoen euro aan schuld afbetaald of geherfinancieerd worden en in 2010 25,2 miljoen, aldus de telegraaf.

 

Victor Muller, CEO Spyker

Victor Muller liet gisteren aan de telegraaf weten dat er expres voor kortlopende schulden is gekozen, vanwege de hoge rentetarieven. Hij verwacht dat de kapitaalmarkten in de nabije toekomst snel zullen verbeteren, dan zou het volgens hem onverstandig zijn om nu schulden met een jarenlange looptijd aan te gaan.

 

Herfinanciering

Muller maakt zich geen zorgen om de herfinanciering op korte termijn, hij vertrouwt hierbij volledig op Snoras Bank. “ De bank gaat die leningen nu echt niet opeisen, en zal ons in de toekomst helpen om ze te herfinancieren tegen betere voorwaarden”, aldus Muller.

 

Vooruitzichten

De rentekosten zijn ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met ruim een half miljoen opgelopen tot 1,7 miljoen. Deze kostenpost kan, gezien de nieuwste schuld, in de nabije toekomst nog verder stijgen. Het management waarschuwt dat de magere kredietverstrekking in de financiële markten het moeilijker maakt voor dealers en klanten financiering te krijgen, dit kan leiden tot lagere verkopen en minder mogelijkheden om nieuwe wagens te produceren.

Door: Roos Toering, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.