Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wavin lijdt verlies van meer dan 7 miljoen euro

Wavin lijdt verlies van meer dan 7 miljoen euro
28 aug 2009 om 08:14

Wavin boekte in de eerste helft van dit jaar een verlies van 7,2 miljoen euro. Een jaar geleden was dit nog een winst van 24,8 miljoen euro. De omzet van het bedrijf, dat zich bezighoudt met leidingsystemen en -oplossingen, daalde in de eerste helft van 2009 met 31,4 procent. De EBITDA van Wavin was in 2008 91,9 miljoen euro, dit jaar was het een bedrag van 45,5 miljoen euro.

 

CEO Philip Houben:

“Onder zeer lastige marktomstandigheden hebben we ons consistent gericht op kostenbeheersing en kasstroomgeneratie. We liggen volledig op schema bij het terugdringen van de kosten met 40 miljoen euro en hebben ons werkkapitaal inmiddels met meer dan 100 miljoen gereduceerd. Als gevolg van de herstructureringsmaatregelen laat het tweede kwartaal een sterk herstel van de operationele marge zien."

 

Oorzaken en verwachtingen

Oorzaken van de tegenvallende resultaten waren onder andere een combinatie van ongekend marktverval en een relatief strenge winter. Wavin verwacht geen significante verbeteringen voor de rest van dit jaar, aangezien het zicht op macro-economische ontwikkelingen die de bouwindustrie beïnvloeden nog zeer beperkt is. Volgens een woordvoerder zal het marktklimaat gedurende het jaar lastig blijven.

Door: Roos Toering, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.