Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Daling Amerikaans consumentenvertrouwen dreunt door

Daling Amerikaans consumentenvertrouwen dreunt door
17 aug 2009 om 08:25

Het Damrak zal naar verwachting deze week vlak tot lager van start gaan. Oorzaak van de matige start is het sentiment onder beleggers, dat nog steeds naar het negatieve neigt nadat vrijdag duidelijk werd dat de Amerikaanse consument nog steeds de hand op de knip houdt. Daardoor staan de Aziatische beurzen aan het eind van de handelsdag diep in het rood, en lijkt Europa daardoor ook weer beïnvloed te worden. Verder komt Aegon mogelijk vandaag in beweging nu een analist van UBS zijn koersdoel voor het aandeel naar boven heeft bijgesteld. De analist meent dat de aandelenemissie van vorige week een juiste zet was. Ook een analist van Theodoor Gillissen stelde zijn koersdoel naar boven bij.

 

Stimuleringsuitgaven trekken economie Japan uit recessie

Na vier kwartalen van krimp is de economie van Japan in het tweede kwartaal uit de recessie gekomen. In de periode van april tot en met juni groeide de economie van Japan met 0,9 procent. Oorzaak van het herstel van de economie zijn de omvangrijke stimuleringsuitgaven van de Japanse overheid. Daarnaast is afgelopen periode de export naar China sterk aangetrokken. De groei van de economie kon de Japanse belegger echter niet overtuigen. De Nikkei sloot vandaag met een verlies van 3,10 procent.


Crucell sleept order voor vaccin binnen

Crucell gaat het vaccine Quinvaxem leveren aan een niet nader genoemde supra-nationale organisatie. Dat heeft de farmaceut voorbeurs bekendgemaakt in een persbericht. De opdracht heeft een waarde van 300 miljoen dollar, en beslaat de periode 2010-2012. Crucell had voor de periode 2007-2009 contracten voor het vaccin met een waarde van 500 miljoen dollar.


Topmannen Fortis gedaagd

Medio oktober zullen de oud-topmannen van Fortis, Lippens, Votron en Mittler, proberen te voorkomen dat zij in de nabije toekomst moeten verschijnen als getuigen in een rechtszaak over de koersval van Fortis in 2008. Nederlandse beleggers hebben de drie gedagvaard om zo inzicht te krijgen in de ondergang van het bedrijf. De drie bestuurders gaven tot kort voor het ineenklappen van de koers nog aan dat er met de Belgische bank niets aan de hand was. Volgens de gedupeerde beleggers zijn zij misleid door de top van Fortis.

 

Hoewel er meerdere groepen beleggers bezig zijn met juridische stappen, lijkt deze groep vooralsnog de enige te zijn die de bestuurders zelf aansprakelijk stelt. Op 13 oktober zal blijken of de rechter toestemming verleend om de drie inderdaad te mogen ondervragen.


Wall Street

Vrijdag drukte de verslechtering van het sentiment onder de Amerikaanse consument de beurs van New York. De Dow Jones-index sloot 0,8 procent lager op 9.321 punten. De S&P 500-index verloor 0,9 procent op 1.004 punten. De Nasdaq-index tot slot ging met 1,2 procent onderuit op 1.986 punten.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.