Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX zet correctie van maandag door

AEX zet correctie van maandag door
11 aug 2009 om 08:25

Ook vandaag zal de beurs van Amsterdam vermoedelijk in het rood openen. Gisteren was de hoofdindex de plek van winstnemingen en ook vanochtend zal dit aanvankelijk het beeld zijn. Gisteren sloot de beurs van New York na een correctie lager en aangezien pas later deze week enkele macro- en bedrijfscijfers volgen, zullen handelaren hun kruit droog houden, zo is de algemene opinie. De handel in Van der Moolen zal vandaag weer worden hervat, zo liet de AFM voorbeurs weten.

 

Diverse ondernemingen voorbeurs met cijfers

Technisch dienstverlener Imtech blijft verbazen , het lijkt wel of de crisis geen vat krijgt op het bedrijf. De winst van de onderneming nam toe met 12 procent tot meer dan 50 miljoen euro. De orderportefeuille steeg met 11 procent tot maar liefst 4,8 miljard euro. De verwachtingen voor geheel 2009 worden door Imtech dan ook onverkort gehandhaafd. De bankiers bij Van Lanschot presteerden minder goed . Er werd een nettoverlies geleden van ruim 46 miljoen euro, wat het gevolg was van afschrijvingen op de IT en een hogere toevoeging van de kredietvoorziening. Voor geheel 2009 doet de bank geen uitspraken.

 

Biofarmaceut Crucell leed evenals Van Lanschot verlies, maar de onderneming herhaalde wel zijn verwachtingen voor 2009. Het verlies liep in het tweede kwartaal terug tot 1,8 miljoen euro, tegen 7,4 miljoen een jaar eerder. Bij Hunter Douglas zakte de omzet met een derde in, maar er werd nog altijd een winst geboekt van 5,2 miljoen dollar. Volgens een woordvoerder van Hunter Douglas blijft de consumentenvraag zwak, terwijl de financiële crisis afneemt.

 

Amerika lager gesloten

De eerste handelsdag van de nieuwe week betekende in New York een correctie. Veel handelaren besloten als gevolg van de goede voorgaande beursweek om winst te nemen. Daarnaast stonden er weinig grote items op de agenda, waardoor er ook weinig richting werd meegegeven. Handelaren zijn in afwachting van een vergadering van de FED, die vandaag en morgen plaatsvindt, en enkele cijferpublicaties van een aantal grote winkelketens en de detailhandelsverkopen waaruit moet blijken of de Amerikaanse consument nog altijd bereid is te spenderen. Mocht dit niet het geval zijn dan zal een herstel van de Amerikaanse economie langer op zich laten wachten. De Dow Jones-index sloot 0,3 procent lager op 9.338 punten. De S&P 500-index verloor eveneens 0,3 procen en de Nasdaq-index ging op dagbasis zelfs 0,4 procent onderuit.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.