Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger na meevallend cijfer economische krimp

Wall Street opent hoger na meevallend cijfer economische krimp
31 jul 2009 om 14:59

De beurzen van New York zullen vandaag hoger van start gaan nadat om half drie bekend werd dat de economische krimp in Amerika in het tweede kwartaal significant is teruggelopen. Waar economen hadden gerekend op een krimp van 1,5 procent, tegen 5,5  procent in het eerste kwartaal, bleek de krimp in werkelijkheid te zijn uitgekomen op 1 procent.

 

Lichte stijging Amerikaanse arbeidskosten

Arbeidskosten in Amerika zijn in het tweede kwartaal met 0,4 procent gestegen in vergelijking tot een kwartaal eerder, zo valt op te maken uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid verstrekte. Op jaarbasis was sprake van een toename van 1,8 procent.

 

Kwart minder winst voor Walt Disney

Entertainmentbedrijf Walt Disney heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 26 procent minder winst gemaakt. Dat betekent dat er nog altijd een winst rest van ruim 950 miljoen dollar bij een omzet van 8,6 miljard dollar (-7%). Disney leed vooral onder de ingezakte advertentiemarkt waardoor de Tv-zenders minder inkomsten genereerden. Ook de DVD verkoop en de inkomsten in de pretparken daalden.

 

Goed nieuws uit Europa

Evenals in Amerika was er in Europa ook sprake van een beter dan verwachte ontwikkeling. De Europese werkloosheid steeg naar 9,4 procent, maar dit was een minder sterke stijging dan voorspeld.

 

Beursagenda

14:00    Chevron – Halfjaarcijfers
14:00    AutoNation – Halfjaarcijfers
14:30    Economische groei (BBP) 2e kwartaal
14:30    Particuliere consumptie 2e kwartaal
14:30    Loonkosten index 2e kwartaal

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.