Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM gaat DSM Energy verkopen aan TAQA

DSM gaat DSM Energy verkopen aan TAQA
29 jul 2009 om 07:53

DSM maakt vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt met TAQA Abu Dhabi National Energy Company PJSC over de verkoop van DSM Energie Holding B.V. (DSM Energy) voor een enterprise value van 285 miljoen euro. De voorgenomen verkoop is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende instanties en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2009 worden afgerond. De verkoop omvat de belangen van DSM in de opsporing van olie en gas en in olie- en gaspijpleidingen, inclusief het belang van 40% in Noordgastransport.

 

De verkoop
 
DSM verwacht op de verkoop een boekwinst van circa 275 miljoen euro na belastingen te realiseren. Deze winst zal als bijzondere post worden verantwoord in de winst-en-verliesrekening op het moment van de afronding van de transactie. DSM Energy behaalde in 2008 een netto-omzet van 161 miljoen euro.

 

Rolf-Dieter Schwalb, Chief Financial Officer van Koninklijke DSM :

"De voorgenomen verkoop van de energie-activiteiten is een belangrijke nieuwe stap in DSM’s versnelde transformatie tot een Life Sciences en Materials Sciences onderneming. Zoals eerder aangegeven, is er in een dergelijke onderneming geen plaats voor deelnemingen in olie- en gasopsporingsactiviteiten en pijpleidingen. Deze deelnemingen passen strategisch gezien veel beter bij TAQA. Ik wil alle medewerkers van DSM Energy bedanken voor hun niet aflatende inzet en de belangrijke bijdrage die zij hebben geleverd."

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.