Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Arcelor Mittal ziet tekenen van herstel

Arcelor Mittal ziet tekenen van herstel
29 jul 2009 om 07:49

Arcelor Mittal boekte in het tweede kwartaal van 2009 een nettoverlies van 792 miljoen dollar tegen een winst van bijna 6 miljard dollar een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een aanzienlijk lager verlies. Belangrijkste oorzaak van het verlies zijn een aantal buitengewone lasten ter waarde van 1,2 miljard dollar. De omzet van de staalreus kwam uit op ruim 15 miljard dollar, meer dan een halvering ten opzichte van een jaar geleden.

 

Toelichting

Bestuursvoorzitter Lakshmi Mittal concludeerde dat de afgelopen periode een van de meest uitdagende is geweest in de geschiedenis van de staalindustrie. Zo bezien is hij tevreden met de behaalde resultaten. Volgens de CEO zijn er inmiddels eerste tekenen van herstel en dat betekent dat bij diverse faciliteiten de productie weer wordt opgestart. De resultaten in de tweede helft van 2009 zullen dan ook beter zijn dan in de eerste helft, maar waarschuwt Mittal, het herstel zal traag zijn.

 

Schuldpositie

De nettoschuld is in het afgelopen kwartaal met 3,8 miljard dollar verlaagd tot een totaal van net geen 23 miljard dollar. Arcelor Mittal versterkte de financiele structuur en de looptijd van de lopende schuld is verlengd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.