Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

USG komt met fiks lagere cijfers

USG komt met fiks lagere cijfers
24 jul 2009 om 07:47

Vanochtend voorbeurs kwam uitzender USG People met de cijfers over het eerste half jaar. De omzet nam af met meer dan een kwart tot net geen 1,5 miljard euro. DE EBITA daalde met maar liefst 80 procent tot 115 miljoen euro en de nettowinst kwam uit op 0. Over het tweeede kwartaal daalde de omzet meet bijna een derde tot 722 miljoen euro en kwam het nettoresultaat uit op 1 miljoen euro wat een winst per aandeel opleverde van 0,01 euro. Gedurende het tweede kwartaal merkte USG echter wel een afvlakking van de volumedaling op wat mogelijk kan duiden op een omslag, hoewel de uitzender het zelf nog te vroeg vindt om dit vast te stellen.

 

Besparingen

In het tweede kwartaal lukte het USG om de operationele kosten terug te dringen met 22 procent. Op jaarbasis verwacht de uitzendr dat de besparingen zullen uitkomen op tenminste 75 miljoen euro.

 

Schulpositie

De netto schuldpositie daalde in het tweede kwartaal met 18 miljoen naar 485 miljoen euro; de netto bankschuld, exclusief achtergestelde leningen, bedroeg op 30 juni 333 miljoen euro (31 december 2008: € 352 miljoen); de schuldpositie werd mede verlaagd door factoring van een gedeelte van de handelsdebiteuren tot maximaal 50 miljoen euro. Er werd voldaan aan de bankconvenanten, de Senior Leverage Ratio bedroeg aan het einde van het tweede kwartaal 2,1 en de Interest Coverage Ratio kwam uit op 5,7; de bankconvenanten zijn met ingang van het derde kwartaal verruimd. De Senior Leverage Ratio is verhoogd van maximaal 2,5 tot maximaal 3,0 en de Interest Coverage Ratio mag minimaal 3,0 bedragen in plaats van 4,0

 

Verwachtingen

USG ziet in de huidige omstandigheden mogelijkheden om te groeien. Ondanks deze opmerkingen wilde de directie geen concrete uitspraken doen over de winstgevendheid voor de rest van 2009.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.