Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer dan 10 procent omzetgroei bij Arseus

Meer dan 10 procent omzetgroei bij Arseus
14 jul 2009 om 07:38

Arseus maakt vandaag de omzet bekend van het tweede kwartaal van 2009. De omzet van het afgelopen kwartaal bedroeg 100,0 miljoen euro, een stijging van 10,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De organische groei kwam uit op 6,9 procent. De omzet over de eerste zes maanden bedroeg 190,1 miljoen euro, een stijging van 11,5 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. De organische groei in de eerste zes maanden van 2009 kwam uit op 4,0 procent.

Toelichting Ger van Jeveren , CEO van Arseus

"Ondanks de ongunstige economische omstandigheden, hebben alle divisies van Arseus bijgedragen aan de sterke omzetgroei van 10,6 procent waarvan 6,9 procent organisch, in het tweede kwartaal van 2009. Door onze unieke combinatie van activiteiten in de gezondheidszorg, onze leidende marktposities, onze sterke balans en onze flexibele organisatie en betrokken medewerkers die snel en adequaat inspelen op veranderende marktomstandigheden, heeft Arseus nauwelijks hinder van de economische recessie. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en bevestigen dan ook onze eerder uitgesproken verwachtingen voor 2009."

Vooruitzichten

De algehele economische teruggang in aanmerking nemende en uitgaande van de bestaande portfolio van Arseus, verwacht het management, dankzij de vele nieuwe projecten,
distributies, synergieën en de versterkte managementstructuur, voor 2009 een omzetgroei tussen 5 en 10 procent. Dankzij de verwachte positieve bijdrage van de greenfield-activiteiten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, integraties, productieoptimalisatie en het begin 2009 gelanceerde kostenbesparingsprogramma, wordt verwacht dat de recurrente EBITDA in 2009 sneller groeit dan de omzet.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.