Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs start laatste handelsdag in de min

Amsterdamse beurs start laatste handelsdag in de min
10 jul 2009 om 08:26

De beurs van Amsterdam zal de laatste handelsdag van deze week vermoedelijk lager van start gaan. Hoewel de beurzen in Amerika nog licht hoger sloten, staan de beurzen in Azie verdeeld. Veel beleggers opereren uiterst voorzichtig uit angst voor tegenvallende halfjaarcijfers die vanaf nu dagelijks zullen binnenkomen. Gisteren was het de beurt aan het Amerikaanse Chevron, dat met tegenvallende cijfers kwam.

 

Nederlands bedrijfsnieuws

Ballast Nedam heeft in het eerste halfjaar een laag operationeel resultaat behaald van 4 miljoen euro bij een omzet van 601 miljoen euro. Het operationeel resultaat bleef achter bij de verwachtingen voor het eerste halfjaar. Met name de resultaten van de bouwbedrijven stonden fors onder druk. Vopak maakte gisteren nabeurs bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met diverse investeerders over de uitgifte van preferente aandelen met een totale waarde van 110 miljoen euro. Bouwbedrijf Heijmans tot slot liet weten dat zijn claimemissie voor ruim 86 procent is volschreven. Vandaag zal het resterende deel worden aangeboden middels een onderhandse plaatsing.

 

Agenda

Om half tien vanochtend maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek de omzet en de productie in de industrie bekend. Tevens volgt dan de zogenoemde industriemonitor.

 

Wall Street op donderdag

De beurzen van New York zijn gisteren licht hoger gesloten, bij veel beweging in de handel. Diverse macrocijfers werden bekend gemaakt waarvan de sterke daling van de eerste steunaanvragen het meest in het oog sprong. Olie werd voor het eerst in dagen weer duurder, voor een vat moet nu iets meer dan 60 dollar worden betaald. Winnaars op Wall Street waren de financials, waar de farmaceuten en masse moesten inleveren. De Dow Jones-index eindigde 0,1 procent hoger op 8.183,17 punten. De S&P 500 steeg 0,4 procent en de Nasdaq won 0,3 procent aan waarde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.