Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Binnenkort ook NPM Capital aandeelhouder in bol.com

Binnenkort ook NPM Capital aandeelhouder in bol.com
9 jul 2009 om 10:26

NPM Capital maakte vandaag bekend het recht te hebben verkregen om de helft van het belang van Cyrte Investments in bol.com over te nemen. De investeringsmaatschappij zegt daartoe eerst haar belang in Boekhandels Groep Nederland te verkopen. Boekhandels Groep Nederland heeft 42 vestigingen in Nederland die onder het merk Selexyz opereren.

Bol.com is sinds 23 juni officieel in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte Investments, nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op 12 juni toestemming gaf voor de overname. Cyrte en bol.com kondigden de fusie reeds op 24 april aan, maar waren nog in afwachting van de uitspraak van de NMa.

Jan Willem Baud, directeur van NPM Capital, stelt in een toelichting: “We hebben het voornemen mee te participeren in bol.com omdat deze participatie precies past in de investeringsstrategie van NPM Capital. Bol.com is een zeer ondernemend bedrijf dat een aantrekkelijk groeipotentieel biedt in een voor ons belangrijke markt, online retailing.” NPM Capital is een dochter van SHV Holdings en heeft momenteel belangen in circa 40 bedrijven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.