Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos ontvangt 5,2 miljoen euro

Galapagos ontvangt 5,2 miljoen euro
7 jul 2009 om 07:47

Galapagos kondigt vandaag aan dat zij met succes een tweede preklinisch kandidaat-medicijn heeft ontwikkeld in de artrose-alliantie met GlaxoSmithKline (GSK). Galapagos heeft ook een andere mijlpaal binnen deze samenwerking bereikt en ontvangt in totaal 5,2 miljoen euro. 

 

Het medicijn


De preklinische kandidaat is een stof die voldoet aan alle chemische en biologische eisen die GSK stelt aan een potentieel nieuw medicijn.  Galapagos heeft deze kandidaat ontwikkeld op basis van een nieuw target dat door Galapagos gevonden is.  Het kandidaat-medicijn is nu klaar voor opschaling en preklinische studie, met als doel om in 2010 de klinische fase in te gaan.

Toelichting
 
"We zijn blij dat we zo snel, zes maanden na het eerste preklinisch kandidaat-medicijn, nu de levering van een tweede kandidaat-medicijn kunnen aankondigen," zegt Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos.  "Het bereiken van deze mijlpaal geeft aan dat Galapagos binnen haar allianties resultaten boekt in meerdere programma’s in parallel, waarmee de kans op de ontwikkeling van een nieuw, baanbrekend medicijn steeds groter wordt".

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.