Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs lager van start

Amsterdamse beurs lager van start
6 jul 2009 om 08:35

De beurs van Amsterdam zal vanochtend vermoedelijk lager van start gaan. Op Beursplein 5 hebben handelaren weinig houvast, de beurzen van New York bleven vrijdag gesloten in verband met Onafhankelijkheidsdag en veel (bedrijfs)nieuws is er ook nog niet. Beste ijkpunt zijn daarom de beurzen in Azie. Tokyo sloot 1,5 procent lager op 9.669 punten en in de middaghandel noteert de Hang Seng in Hong Kong vrijwel gelijk aan de slotkoers van afgelopen vrijdag.

 

Shell wederom aangevallen door Nigeriaanse rebellen

In Nigeria blijft het rommelen, dit weekend zou wederom een productiefaciliteit van Shell zijn aangevallen door rebellen. Zij eisten per email de aanslag op. Shell heeft tot op heden nog niet bevestigd dat de aanval heeft plaatsgevonden. De aanval is geen op zich zelf staand feit, de afgelopen weken hebben de rebellen al meerdere faciliteiten van de Nederlandse oliereus aangevallen. Als gevolg van de aanvallen draait Shell momenteel op halve kracht.

 

Nieuwe financieringen

Holland Colours heeft vanochtend bekend gemaakt dat het enkele kredietfaciliteiten opnieuw heeft afgesloten. Daarbij is de rente op de leningen verhoogd, wat zal leiden tot hogere financieringslasten. Wavin maakte de condities omtrent zijn claimemissie bekend. Vanaf morgen kunnen aandeelhouders zich inschrijven. Een paar grootaandeelhouders heeft reeds laten weten te zullen meedoen.

 

Europese banken moeten meer kredieten verstrekken

ECB-president Jean-Claude Trichet heeft gisteren de Europese banken opgeroepen het geld dat ze van de ECB onder gunstige voorwaarden hebben gekregen, uit te lenen. Vorige week werd bekend dat van de 442 miljard euro die ECB tegen zeer lage rente heeft uitgeleend, een groot deel is teruggesluisd naar deposito’s bij de ECB tegen een lagere rente.

 

Amerika

Een Amerikaanse rechter heeft gisteravond het bankroetplan van General Motors goedgekeurd . Daarmee is de weg vrij voor de ‘nieuwe’ GM. Volgens het plan zullen alle winstgevende activiteiten van General Motors worden ondergebracht in een door de overheid gesteunde onderneming.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.