Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VastNed Offices rondt herfinanciering af

VastNed Offices rondt herfinanciering af
1 jul 2009 om 08:29

De Europese vastgoedbelegger VastNed Offices/Industrial maakt bekend dat zij de herfinanciering van Nederlandse en Duitse kantoor- en semi-industriële vastgoedportefeuille heeft afgerond. Dit betrof een hernieuwing van de vreemd vermogenfinanciering van in totaal circa 370 miljoen euro. De herfinanciering vond plaats met de bestaande bankrelaties van
VastNed Offices/Industrial met ING Real Estate Finance als mandated lead arranger en was met name gericht op het verruimen van de bestaande bankconvenanten.

 

Gevolgen van de herfinanciering

Als gevolg van deze herfinanciering zal de opslag van de totale leningenportefeuille van VastNed Offices/Industrial gemiddeld met circa 75 basispunten toenemen. De stijging van de totale rentekosten voor VastNed Offices/Industrial zal echter ten opzichte van 2008 relatief beperkt zijn als gevolg van de in 2009 aanzienlijk gedaalde korte marktrente.

 

Toelichting

Tom de Witte, Chief Financial Officer VastNed Offices/Industrial: ”Het hebben van een solide financiering is voor VastNed Offices/Industrial van het grootste belang. Samen met het team van ING Real Estate Finance hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan herfinanciering van de bestaande Nederlandse en Duitse leningportefeuille. Naast grotere flexibiliteit op het terrein van de interest coverage ratio en de loan to value is de gemiddelde looptijd van de leningen aanzienlijk verlengd en dat stelt ons in staat de komende jaren te concentreren op onze strategisch doel, het beleggen in middelgrote kantoren in liquide markten.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.