Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam lager van start na daling Amerikaans consumentenvertrouwen

Amsterdam lager van start na daling Amerikaans consumentenvertrouwen
1 jul 2009 om 08:24

De beurs van Amsterdam gaat vandaag vermoedelijk lager van start. Hiermee volgt zij de negatieve slotstanden in Amerika en Azie. Vooral het gedaalde Amerikaanse consumentenvertrouwen was van grote invloed op het sentiment van beurshandelaren wereldwijd. Ook vanmiddag weer een groot aantal macrocijfers uit Amerika op de agenda. Begin van de middag worden de wekelijkse hypotheekaanvragen bekend gemaakt en kort na opening van Wall Street volgt de inkoopmanagersindex.

 

Nevi-inkoopmanagersindex stijgt

De Nederlandse Vereniging voor inkoopmanagement (Nevi) maakte woensdagochtend bekend dat de zogenoemde Nevi-index in juni is uitgekomen op 44,4 punten, een stijging van 1,2 punten ten opzichte van mei. Mogelijk duidt dit op een herstel van de economie.

 

Duitse detailhandelverkopen gestegen

Op maandbasis zijn de Duitse detailhandelverkopen in mei met 0,4 procent gestegen. In april stegen de detailhandelverkopen in Duitsland nog met een half procent. Ondanks het lichte herstel liggen de detailhandelverkopen nog onder het niveau van 2008. Op jaarbasis namen de detailhandelverkopen in mei met 2,9 procent af.

 

Amerika in het rood

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag allen in het rood. De koersdalingen waren het gevolg van het afnemende consumentenvertrouwen in de VS. Handelaren hadden niet gerekend op een daling waardoor deze extra hard aankwam. Aanvankelijk leek de handelsdag nog aardig te starten nadat meevallende huizencijfers bekend werden gemaakt. De stijging die de olieprijs maandag in had gezet, stokte gisteren eveneens. De Dow verloor 1 procent en de S&P 0,9 procent. De Nasdaq deed het met een verlies van een half procent nog het beste.

 

Azie

In Azie domineert rood eveneens. De beurs van Tokyo sloot op 9.951 punten, een klein verlies van eentiende procent. In Hong Kong staat de toonaangevende Hang Seng-index in de middaghandel op een verlies van 0,8 procent.

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.