Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam lager van start

Amsterdam lager van start
29 jun 2009 om 08:21

De beurs van Amsterdam zal vanochtend vermoedelijk licht lager van start gaan. Handelaren zullen bij gebrek aan richtinggevend nieuws, vooral letten op het verlies vanochtend in Azie en het verdeelde slot afgelopen vrijdag op Wall Street. Beleggers zullen vooral reikhalzend uitkijken naar diverse Amerikaanse macrocijfers die komende week bekend zullen worden gemaakt. De cijfers zullen van grote invloed zijn op het verloop van deze beursweek.

 

Wouter Bos roept pensioenfondsen op tot steun

Het Nederlandse kabinet zal pensioenfondsen en verzekeraars onder druk zetten om meer te doen om de Nederlandse economie uit de crisis te halen. Het kabinet denkt hierbij met name aan een deelname in de financiele sector en dan met name in ABN Amro. Hierover zullen deze week gesprekken worden gevoerd. Afgelopen vrijdag kreeg ABN Amro een injectie van 2,5 miljard euro door de Nederlandse overheid.

 

Bedrijfsnieuws

Ten Cate en Qurius zullen mogelijk vandaag in beweging komen.Ten Cate heeft een deelname in een Australisch bedrijf verkocht en maakt hiermee vermoedelijk een boekwinst van 11 miljoen euro. Automatiseerder Qurius heeft een contract getekend met kaasfabrikant Bouter Group. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

 

Amerika en Azie

Afgelopen vrijdag sloot de Dow Jones-index op 8.438 punten, een verlies van 0,4 procent. De S&P wist het verlies te beperken tot 0,15 procent waar de Nasdaq nog bijna een half procent winst wist te boeken. In Azie verloor de toonaangevende Nikkei-index 1 procent op 9.779 punten en Hong Kong noteert in de middaghandel op een verlies van enkele tienden van procenten. Aziatische handelaren reageerden daarmee niet op de cijfers over de industriele productie.

 

In de maand mei is de industriële productie in Japan met 5,9 procent gestegen op maandbasis. Daarmee is de Japanse industriële productie voor de derde maand op rij gestegen. Echter, de stijging was minder dan analisten hadden voorspeld. Er werd uitgegaan van een stijging van 7 procent. Daarbij is de industriële productie nog altijd bijna 30 procent lager dan vorig jaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.