Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wegener en Limburg Media Groep willen fuseren

Wegener en Limburg Media Groep willen fuseren
26 jun 2009 om 08:13

Koninklijke Wegener en Limburg Media Groep Netherlands (LMG) zijn voornemens een juridische fusie aan te gaan, zo maakte Wegener gisteren nabeurs bekend middels een persbericht. Wegener en LMG, onder meer uitgeefster van De Limburger en Limburgs Dagblad, zijn beide dochterondernemingen van Mecom Group en werken al nauw samen.

Beursnotering Wegener vervalt

Mecom houdt thans 100 procent van de aandelen in LMG en 86,38 procent van de gewone aandelen in Wegener. De nieuwe aandelenverhoudingen in de gefuseerde onderneming zullen worden vastgesteld door het management van beide ondernemingen op basis van een bepaalde ruilverhouding, waarbij een accountantsverklaring zal worden gegeven. Koninklijke Wegener zal de verdwijnende entiteit in de juridische fusie zijn. Als gevolg daarvan vervalt haar beursnotering.

Wegener Media Groep

De gefuseerde onderneming zal onder de naam “Wegener Media Groep” naar buiten treden. De juridische fusie zal geen invloed hebben op de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden en zal naar verwachting begin januari 2010 feitelijk gerealiseerd zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.