Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis verkrijgt een dubbele garantie inzake kort geding

Fortis verkrijgt een dubbele garantie inzake kort geding
26 jun 2009 om 17:47

De voorzieningsrechter in Amsterdam heeft op vrijdag 26 juni 2009 beslist dat  Fortis Holding een dubbele garantie krijgt van Fortis Capital Company (FCC) en Fortis Bank Nederland (Holding) – FBN(H) – als zekerheid voor haar compensatievordering op Fortis Capital Company (FCC).

 

Garanties
 
Ten eerste garanderen FCC en FBN(H) dat er geen betalingen plaatsvinden onder de Subordinated Note door FCC en FBN(H) met uitzondering van betalingen voor de houders van de resterende Preferente aandelen.  Ten tweede staat FBN(H) met haar vermogen tot de waarde van de Subordinated Note garant voor de voldoening aan een veroordelend vonnis met betrekking tot de compensatieclaim van Fortis holding.

 

Bodemprocedure

 Vanochtend bracht Fortis Holding een statement uit met betrekking tot de uitspraak van de voorzieningenrechter. De financial zegt over het vonnis: “In feite komt de betaling van 362 miljoen euro er op neer dat Fortis een rekening van een derde voldoet”. Fortis kondigde daarom aan dat het een bodemprocedure start om compensatie te verkrijgen. Aangezien het resultaat van de bodemprocedure onzeker is, heeft Fortis besloten, voorzichtigheidshalve, de betaling ten laste van het resultaat over het eerste half jaar te brengen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.