Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis Holding moet 362,5 miljoen euro betalen aan Fortis Capital Company (Update)

Fortis Holding moet 362,5 miljoen euro betalen aan Fortis Capital Company (Update)
26 jun 2009 om 08:24

De Voorzieningenrechter in Amsterdam heeft gisteren besloten dat Fortis Holding 362 miljoen euro moet betalen aan Fortis Capital Company (FCC) voor de aflossing van Klasse A1 preferente aandelen. FCC, een onderdeel van Fortis Bank Nederland, kondigde op 31 maart aan dat het niet zou overgaan tot de aflossing van de preferente aandelen, omdat het van mening was dat het de financiële verantwoordelijkheid van Fortis Holding is. De betaling van Fortis Holding aan FCC zal op 29 juni plaatsvinden.

Fortis Bank Nederland werd in oktober 2008, na de opsplitsing van Fortis, genationaliseerd door de Nederlandse overheid. Fortis Holding is van mening dat het genationaliseerde onderdeel verantwoordelijk is voor de betaling van de aandeelhouders. Fortis Holding zei in een persbericht uitgegeven op 18 juni j.l.: “Fortis Holding weigert een situatie te aanvaarden waarbij de Nederlandse Staat, Fortis Bank Nederland en Fortis Capital Company zich op haar kosten ten onrechte zouden verrijken”.


Fortis Holding start bodemprocedure (Update)

Vanochtend bracht Fortis Holding een statement uit met betrekking tot de uitspraak van de voorzieningenrechter. De financial zegt over het vonnis: “In feite komt de betaling van 362 miljoen euro er op neer dat Fortis een rekening van een derde voldoet”. Fortis kondigde daarom aan dat het een bodemprocedure start om compensatie te verkrijgen. Aangezien het resultaat van de bodemprocedure onzeker is, heeft Fortis besloten, voorzichtigheidshalve, de betaling ten laste van het resultaat over het eerste half jaar te brengen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.