Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse beurzen openen licht lager

Amerikaanse beurzen openen licht lager
26 jun 2009 om 14:53

De Amerikaanse beurzen zullen vandaag naar verwachting licht lager van start gaan. Cijfers over de gezinsinkomens en -uitgaven hebben vooralsnog weinig invloed gehad op de futures, hoewel de gezinsinkomens wel veel sterker dan verwacht zijn gestegen.
 

China blokkeert verkoop Hummer

De Chinese regering blokkeert de verkoop van Hummer aan Sichuan Tengzhong, zo meldt de BBC op basis van berichten van de Chinese staatsradio. Redenen voor de Chinese regering om de overname te blokkeren zijn zorgen over het milieu en de onervarenheid van het Chinese bedrijf in het produceren van auto’s.

Citibank Japan bestraft

Financiële toezichthouders in Japan hebben het Japanse deel van Citigroup opgedragen een deel van zijn retail-activiteiten te staken . De bank zou te weinig doen aan anti-witwas beleid. Het is de tweede keer in vijf jaar dat de Japanse toezichthouders de bank op de vingers tikken.

KB Home verliest 78,4 miljoen dollar in tweede kwartaal

De Amerikaanse huizenbouwer KB Home heeft in het tweede kwartaal van 2009 een verlies geboekt van 78,4 miljoen dollar, of 1,03 dollar per aandeel. De omzet van het bedrijf daalde met 40 procent naar 384,5 miljoen dollar. De cijfers vallen tegen, analisten hadden gerekend op een verlies van 64 cent per aandeel bij een omzet van 339,1 miljoen dollar. 

Gezinsinkomen stijgt sterker dan verwacht

Het gezinsinkomen in de VS is in mei 1,4 procent gestegen ten opzichte van april. Dit is beter dan verwacht, analisten hadden gerekend op een stijging van het gezinsinkomen met 0,2 procent. De uitgaven zijn zoals verwacht 0,3 procent gestegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.