Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent hoger op slotkoersen VS en Azie

AEX opent hoger op slotkoersen VS en Azie
26 jun 2009 om 08:27

De AEX zal vanochtend naar verwachting hoger openen. Gisteren werden in Amerika forse winsten geboekt en ook in Japan is de beurs hoger gesloten. Een eenduidige verklaring voor de winsten is er echter niet.

ING heeft moeite met kredietverstrekking

ING blijkt moeite te hebben met het verstrekken van kredieten. Na de hulp van de Nederlandse Staat werd afgesproken dat de bank voor 25 miljard euro aan extra kredieten zou verstrekken, maar naar nu blijkt zal de bank zelfs minder kredieten verstrekken dan in voorgaande jaren. ING beroept zich op het feit dat nergens in de afspraken met de Nederlandse overheid is opgenomen dat de 25 miljard euro dit jaar al zouden moeten worden verstrekt.

Nederlandse overheid treedt op als verzekeraar

Als gevolg van de onzekerheid in de markt heeft de Nederlandse overheid besloten dat het voor maximaal 1,5 miljard euro aan orders van Nederlandse bedrijven zal verzekeren tegen wanbetaling . Door de kredietcrisis is het verzekeren van orders tegen wanbetaling fors duurder geworden. De regering moet nog wel toestemming krijgen voor de regeling die tot het einde van dit jaar zal gelden.

Wegener en LMG willen fuseren

Koninklijke Wegener en Limburg Media Groep Netherlands (LMG) willen een juridische fusie aangaan . Wegener en LMG, onder meer uitgeefster van De Limburger en Limburgs Dagblad, zijn beide dochterondernemingen van Mecom Group en werken al nauw samen. Door de fusie zal Wegener van de beurs verdwijnen.

Buitenlandse beurzen

De beurzen in Amerika zijn gisteren met forse winst gesloten. Zowel de Dow Jones als de S&P en de Nasdaq wonnen 2,1 procent. Wat precies de oorzaak is voor de winsten, is niet helemaal duidelijk. Sommige analisten denken aan het positief verlopen verhoor van Ben Bernanke over de rol van de Fed bij de verkoop van Merrill Lynch aan Bank of America. Anderen dachten dat het kwam door enkele goede kwartaalcijfers uit de detailhandel.

Azië heeft de laatste dag van de handelsweek goed afgesloten. Vooral de energie fondsen wonnen fors als gevolg van berichten dat Japanse bedrijven goede kans maken op contracten in Irak. Aan het einde van de handelsdag had de Nikkei-index 0,8 procent gewonnen op 9.875 punten. In Hong Kong stond de belangrijkste index, de Hang Seng, in de middaghandel op een winst van 0,6 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.