Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schuitema en Super de Boer moeten fuseren

Schuitema en Super de Boer moeten fuseren
25 jun 2009 om 11:34

Volgens adviesbureau Roland Berger zouden Schuitema en Super de Boer er goed aan doen te fuseren. De kosten van de integratie zouden significant lager zijn dan de te behalen synergievoordelen. Vooral in huidige tijden waarin prijsstunten het devies lijkt, biedt schaalgrootte grote voordelen.

 

Schuitema en Super de Boer

Schuitema zal t.z.t. van de beurs worden gehaald. Durfinvesteerder CVC Capital nam Schuitema over van onder meer Ahold. Het volledig in handen krijgen van alle aandelen blijkt echter een moeizaam proces te zijn. De VEB meent dat de gestarte uitrookprocedure aandeelhouders benadeeld .

 

Super de Boer maakte dinsdag cijfers over het eerste half jaar van 2009 bekend. Bestuursvoorzitter Jan Brouwer gaf aan tevreden te zijn over de prestaties van zijn onderneming. Super de Boer wil in 2009 het bedrijf versterken. Het supermarktconcern gaat onder meer zijn winkels moderniseren en uitbreiden van 50 tot 60. Daarnaast gaat Super de Boer 20 miljoen euro investeren in de eigen winkels, inclusief 3 miljoen euro vervangingsinvesteringen. Over een potentiele samenwerking met Schuitema repte Brouwer echter niet.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.