Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alanheri voert vergevorderde gesprekken over strategische samenwerking

Alanheri voert vergevorderde gesprekken over strategische samenwerking
25 jun 2009 om 10:07

Alanheri, specialist in kleindiervoeders, maakte vandaag middels een persbericht bekend dat het de afgelopen maanden oriënterende gesprekken heeft gevoerd met een groot aantal partijen in zijn branche om te komen tot een strategische samenwerking. De gesprekken hebben volgens Alanheri nog niet tot een concreet resultaat geleid, ze zijn echter de afgelopen tijd wel in een dermate stroomversnelling gekomen dat verwacht mag worden dat er binnen afzienbare tijd concrete uitkomsten naar buiten gebracht zullen worden. Alanheri gaf het persbericht uit in aanloop naar de Algemene Vergadering van Aandeelhouders later vandaag.


Strategische samenwerking

Alanheri wil door de samenwerking efficiënter gaan produceren en distribueren. Daarnaast onderzoekt het concern in het kader van de strategische heroriëntatie ook de mogelijkheden om haar assortiment zelfstandig uit te breiden met innovatieve producten in haar eigen domein of een breder segment van de petfood-branche. Door de samenwerking wil Alanheri zijn omzet in stappen verhogen van de huidige 20 miljoen euro naar 40 miljoen tot 75 miljoen euro bij een nettowinstmarge van 5 procent.


Mogelijke beursexit

Wanneer de gesprekken niet op korte termijn tot resultaat leiden dan overweegt Alanheri een aandeleninkoopprogramma te lanceren. Dit zal alleen gebeuren wanneer de directie van het bedrijf van mening is dat de koersontwikkeling de economische realiteit niet of onvoldoende weerspiegelt. De eventuele aandeleninkoop kan dan tevens worden beschouwd als een eerste stap richting een al dan niet geforceerde beursexit, aldus Alanheri.


Vooruitzichten

Het resultaat uit voortgezette activiteiten zal in het eerste halfjaar van 2009 naar verwachting uitkomen op een negatief saldo van circa 100.000 euro. Het resultaat uit niet-voortgezette activiteiten bedraagt in diezelfde periode naar verwachting nihil. De omzet uit voortgezette activiteiten zal in het eerste halfjaar van 2009 naar verwachting uitkomen op circa 9 miljoen euro. De tot nu toe behaalde resultaten over 2009 liggen in lijn met de eerder gecommuniceerde verwachtingen. Alanheri verwacht, wanneer onder meer reorganisatiemaatregelen volgens planning verlopen, een resultaat te behalen dat minimaal op break even niveau zal liggen bij een omzet van circa 19 miljoen euro.


Eerste deel meerjarig investeringsprogramma nagenoeg voltooid

Het eerste deel (500.000 euro) van een meerjarig investeringsprogramma is nagenoeg voltooid. Dit zal leiden tot een structureel lagere kostenbasis en biedt de mogelijkheid tot verhoging van de productie, zo zegt Alanheri. Het concern meldt verder dat vervolginvesteringen qua aard, omvang en richting afhankelijk zullen zijn van de strategische keuzes die gemaakt worden en de uitkomsten van de gesprekken inzake de voorgenomen strategische samenwerking.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.